Nedjelja, 9. kolovoza 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Grad:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Grad info    |   Gradski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Grad / Grad info /    Sve vijesti iz rubrike info

Sud poništio odluku o parkingu po Gradu, tko može tražit novac nazad

05.06.2014.


Presudom Visokog upravnog suda ukinuta je Odluka o organizaciji, načinu naplate i kontroli parkiranja u Gradu Dubrovniku koju je Gradsko vijeće usvojilo u prosincu 2009. godine. Nesposobnjakovići u gradskoj upravi tako pune četiri i pol godine nisu uskladili odluku sa zakonom, odnosno za njeno provođenje nisu postojale potrebne suglasnosti Ministarstva unutarnjih poslova RH, donosi dubrovnikpress.hr.

 

 

 

Parking će tako do daljnjeg u Dubrovniku biti besplatan, ali tek nakon što presuda Visokog upravnog suda bude objavljena u Narodnim novinama.

 

 

- Ova odluka nema retroaktivnog učinka i građani neće moći tražiti odštetu za parking koji su plaćali u prethodnom razdoblju. – tvrdi direktor Sanitata Valentin Dujmović za dubrovnikpress.hr. 

 

- Kroz sljedećih nekoliko dana pripremit ćemo novu odluku o organizaciji i načinu naplate parkiranja koja će ići na Gradsko vijeće. – kazao je Dujmović.

 

- Taj prijedlog neće biti bitno drukčiji od ovog koji je bio i do sada, samo treba ishodovati suglasnost MUP-a. – dodao je Dujmović za dubrovnikpress.hr.

 

 

Međutim, dubrovački odvjetnik Ivica Ban koji se javno sukobio s direktorom Sanitata po pitanju parkinga i dnevne karte smatra da su posve netočne i zakonski neutemljene tvrdnje Valentina Dujmovića da je Visoki upravni sud mogao donijeti retroaktivnu odluku.

 

 

- Visoki upravni sud RH je u predmetnom slučaju, kad je usvojio prijedloge predlagatelja po tim prijedlozima, donio jedinu zakonski moguću presudu i ta je presuda obvezna za sve. U sporovima koji su u tijeku sudovi će je morati poštivati, a sporovima koji su pravomoćno okončani, građani će temeljem te presude moći tražiti ponavljanje postupka.

 

 

 

U slučajevima gdje su građani po opomenama pred ovrhu Sanitata platili određene iznose na ime tzv. dnevnih parkirališnih karata po Odluci koja je ovom presudom ukinuta, građani će po pravilima o "stjecanju bez osnove" ("obveza vraćanja, odnosno nadoknade vrijednosti nastaje i kad se nešto primi s obzirom na osnovu koja se nije ostvarila ili koja je kasnije otpala" - čl. 1111. st. 3. ZOO-a) moći od Sanitata tražiti naknadu štete, odnosno povrat Sanitatu isplaćenih sredstava s pripadajućim zakonskim zateznim kamatama, objašnjava Ban. 

Najčitanije (7 dana)

U Župi korištena lažna novčanica od 1000 kuna
Novi slučaj zaraze koronom u Župi dubrovačkoj
U DNŽ 41 posto noćenja i 50 posto turista u odnosu na isto razdoblje prošle godine


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja