Utorak, 7. srpnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Županija pokrovitelj Terra Madre Balkan

05.06.2014.


Udruga Kinookus i Slow Food, zajedno s domaćim i inozemnim partnerima, u Dubrovniku će od 19. do 22. lipnja organizirati treću ediciju Terra Madre Balkan susreta.

 

 

Nakon dvije edicije održane u Sofiji (Bugarska), zajednice proizvođača (food communities) iz Istočne Europe sastat će se u Hrvatskoj kako bi slavile svoje prehrambene tradicije i pozvale na akciju očuvanja morske i kopnene bioraznolikosti, ruralnog naslijeđa, tradicijskih vještina i znanja. Preko 300 delegata iz 10 zemalja Regije sudjelovat će na manifestaciji, uključujući poljoprivrednike, ribare, uzgajivače, proizvođače sireva, sveučilišne profesore, studente, kuhare i potrošače.

 

 

Dubrovačko – neretvanska županija i razvojna agencija Dunea sudjelovati će na stručnim skupovima u okviru manifestacije te će na Tržnici Zemlje koja će biti organizirana na parku Gradac prezentirati svoje tradicijske proizvode / gastro ikone, koje je nedavno predstavila široj javnosti.

 

 

Gost manifestacije bit će i  Carlo Petrini – predsjednik i utemljitelj Slow Food-a, nominiran za Nobelovu nagradu za mir i i prema uglednom časopisu Times među 10 ljudi koji svojim djelima mijenjaju svijet na bolje.

 

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja