Nedjelja, 5. srpnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Županija info /    Sve vijesti iz rubrike info

Župan s predstavnicima partnera projekta ADRIARadNet

05.06.2014.


Župan Nikola Dobroslavić sastao se predstavnicima partnera sudionika projekta ADRIARadNet. Nakon riječi dobrodošlice župan Dobroslavić posebno se osvrnuo na korisiti koje će za Dubrovačko-neretvansku županiju imati uspješna realizacija projekta ADRIARadNet. Radarski podatak omogućit će tako kvalitetniju prognozu obilnijih oborina,grmljavinskog nevremena, ali i prvi put na području ovog dijela Jadrana  omogućiti točne meteorološke podatke za nautičare koji posjećuju područje Dubrovačko-neretvanske županije.

 

 


Na sastanku u Hrvatskoj kontroli zračne plovidne sudionici sastanka razgovarali su s predstavnicima meteorološke službe. Buduća radarska slika ocijenjena je izuzetno važnim strateškim podatkom koji će u znatnoj mjeri poboljšati sigurnost zračnog prometa.

 

 

Zamjenik ravnatelja DHMZ-a Krešo Pandžić napomenuo je i značaj radara kada se radi o praćenju suše,  te praćenju desalinizacije doline Neretve. Njegovom integracijiom u mrežu europskih radara OPERA, Dubrovačko-neretvanska županija postat će vidljiva na meteorološkoj karti Europe.
 

 

Nositelj ovog projekta je CETEMPS – Centar izvrsnosti pri Sveučilištu u L'Aquili, ostali talijanski partneri su Regija Marche, Regija Abruzzo, Beep Innovation Srl – tvrtka za razvoj informacijskih tehnologija, a albanski Minstarstvo unutarnjih poslova Republike Albanije, podružnica Međunarodnog centra za praćenja stanja u okolišu CIMA te Institut za geoznanost, energiju, vodu i okoliš. Projekt ADRIARadNEt sufinanciran je sredstvima EU putem programa prekogranične suradnje IPA Adriatic.

Najčitanije (7 dana)

Mladić iz Župe ima koronu
KAKVOĆA MORA: Srebreno tek zadovoljilo uvjete
KORONA: Nema novih slučajeva, 162 osobe u samoizolaciji


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja