Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/zupskipo/public_html/connect/spajaj.php on line 4
Slavko Liniæ izbaèen iz SDP-a - Podjela stranke? - upskiportal.hr - Novi upski ir

Subota, 26. svibnja 2018.Poetna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Mali oglasi

Poetna / Aktualno /

Slavko Liniæ izbaèen iz SDP-a - Podjela stranke?

08.06.2014.


Slavko Liniæ izbaèen je iz SDP-a! Kasno naveèer u subotu za njegovo iskljuèenje izjasnilo se 50 od ukupno 97 èlanova Glavnog odbora. Uz Slavka Liniæa stalo je 47 èlanova, što jasno ukazuje na podjelu stranke i sasvim sigurno kriza u SDP-u, nakon juèerašnje maratonske sjednice nije završena nego tek poèinje. Na prijedlog predsjednika Zorana Milanoviæa, izjašnjavanje je bilo tajno. Zanimljivo je da je na glasaèkom listiæu bila i opcija »suzdržan«, meðutim nitko je nije zaokružio, što je samo dokaz više o velikoj podijeli.

 

 

 

 

 

Sjednica je završila tako da je nakon proèitanih rezultata prvo istrèala jedna èlanica sva u suzama, a svi èlanovi Glavnog odbora, bez obzira kojoj strani pripadali, izašli su u tišini i tiho se razbježali od novinara. Na strani pobjednika, zbog tijesnog rezultata nije bilo nikakvog trijumfalizma. SDP se raspolovio na Liniæu, a ovo je ustvari i jasna poruka šefu stranke da mu je stranka duboko podjeljena. 
 

 

 

 

 

Milanoviæ se praktièki isprièao graðanima na ovim aferama:

   – Žao mi je što smo terorizirali graðane s ovim. Sada æemo se još ozbiljnije posvetit rješavanju gospodarskih pitanja, kazao je Milanoviæ, koji je odmah nakon objave rezultata izašao iz dvorane. 
   
 

 

 

 

 

 

Nedugo nakon njega izašao je i Slavko Liniæ, potresen, ali stabilan.

   – Ne, nisam ogorèen. To je odluka stranke i ne mislim raditi protiv svoje stranke. Slavko Liniæ je uvijek bio uz SDP i ne mora biti èlan stranke, kratko je prokomentirao rezultate glasovanja te kazao kako neæe osnovati svoj klub u Saboru. Na pitanje oèekuje li, s obzirom na raspravu, da bi mogao biti raspušten rijeèki ogranak SDP-a, odgovorio je takoðer vrlo kratko: »To pitajte premijera, koji je pun mržnje«.

 

 

 

 

 

Rijeèki SDP-ovci bili su vidno konsternirani nakon izlaska iz dvorane.

   – Ovo je Pirova pobjeda. Izgubio je SDP, kazao je Zlatko Komadina, naglašavajuæi kako je podjela SDP-a sada evidentna te da je jasno da je rijeè o »dva SDP-a, o dva svijeta«.

   – Lider ne dijeli stranku, komentirao je ponašanje predsjednika Milanoviæa. Potvrdio je i dalje da ostaje kandidat za èelnu stranaèku fukciju, a na pitanje èiju podršku oèekuje, kazao je da ju oèekuje od »èlanova i èlanica«. No, neæe, kaže, tražiti izvanrednu konvenciju jer on »ne ruši, nego gradi«. Na pitanje je li se izjašnjavalo juèer o Liniæu ili Milanoviæu, kazao je da »Liniæ tu nije bitan, bitan je karakter upravljanja strankom«. Odbacio je moguænost da bi rijeèki SDP mogao biti raspušten jer to bi bio, zakljuèio je »sumrak SDP-a«. Isto tako, kazao je kao se nije glasalo niti o hrvatskoj Vladi, nego o »vladi stranke«, a »oni koji su u hrvatskoj Vladi, a i u SDP-u, moraju sve èiniti da SDP bude jaèi, a ne da slabi«.

   – Žao mi je da je Liniæ prešao rubikon, rekao je Komadina, a na pitanje ima li Milanoviæ još legitimitet za voðenje Vlade, rekao je: »Ovo je Vlada SDP-a, a ne jednoga èovjeka«, iz èega se može zakljuèiti da bi se u stranci moglo postaviti pitanje treba li mijenjati premijera, a ne Vladu.

   – Nema se tu više šta reæi. Mislim da sam rezultat govori da su se èlanovi Glavnog odbora premišljali. Ja sam legalista, poštujem odluku Glavnog odbora, ali mislim da SDP neæe biti isti bez Slavka Liniæa. Ali sutra je novi dan, kazao je rijeèki gradonaèelnik Vojko Obersnel, koji odbacuje bilo kakvu moguænost raspuštanja rijeèke organizacije SDP-a jer za to, kaže, nema potrebe. 
   
 

 

 

Pet sati trajala je rasprava o odluci Predsjedništva stranke da se iz SDP-a iskljuèi bivšeg ministra financija Slavka Liniæa.

 

 

www.novilist.hr


Warning: mysql_fetch_array() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/zupskipo/public_html/dno.php on line 122

Warning: mysql_fetch_array() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/zupskipo/public_html/dno.php on line 177

Najitanije (7 dana)

ŠUSTAR S NARDELLIJEM: I dalje æemo poticati obnovu turistièkih kapaciteta
GDPR: Smiju li roditelji bez dozvole djece vidjeti ocjene u imeniku
Župski laureati su ès Anðela Æesiæ, Petar Ivelja i Marijo Baroviæ


Izdava:

upski portal d.o.o.
Put za Petrau 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate utalo Cvjetkovi, glavna urednica

© upski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti koritenja


Poetna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolaie kako bi osigurale bolje korisniko iskustvo i funkcionalnost. Koristei nae stranice slaete se s koritenjem kolaia. Proitajte vie: Uvjeti koritenja