Subota, 4. srpnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Županija info /    Sve vijesti iz rubrike info

CARITAS: Stare udžbenike donesite u Lidl i tako pomozimo osiromašenima

10.06.2014.


Od 10. do 30. lipnja diljem Hrvatske provodi se akcija „Spremi na dobro!“ koju pokreće Hrvatski Caritas. Riječ je o akciji pomoći u nabavi novih školskih udžbenika osiromašenim obiteljima (podsjećamo, u školskoj godini 2014./2015. godini u sve osnovne i srednje škole u Hrvatskoj uvode se novi udžbenici, a dosadašnji trajno izlaze iz uporabe).

 

 

 

Pozivaju se svi koji imaju stare školske udžbenike, radne i ostale učeničke bilježnice, časopise i novine, da ih donesu u najbližu trgovinu partnera ove akcije Lidla, koje će se potom upućivati na otkupna mjesta Unijapapira. Takve će se tiskovine također prikupljati u osnovnim i srednjim školama posljednjih dana nastave, a potom će ih preuzimati i otkupljivati Unijapapir.

 

 

 

„Novčanim sredstvima koja dobije za prikupljene stare udžbenike Hrvatski će Caritas formirati Fond za pomoć u nabavi školskih knjiga i pribora za osnovnoškolce i srednjoškolce iz siromašnih obitelji. Sredstva će preko mreže nad/biskupijskih caritasa biti usmjerena korisnicima u svim krajevima Hrvatske. Na taj ćemo način solidarnošću i odgovornošću stare udžbenike zajedno pretvoriti u nove, izvor novih spoznaja, znanja i vrijednosti za našu djecu i mlade,“ poručuju iz Hrvatskog Caritasa.

 

 

 

One župe koje se samostalno žele uključiti u akciju "Spremni za dobro!" i sami prikupiti stare tiskovine, trebaju čim prije o tome obavijestiti Unijapapir ( ivan.prsa@unijapapir.hr), koji će organizirati preuzimanje i transport. 

 

 

Ciljevi akcije "Spremni za dobro!" su:

- pomoći učenicima iz siromašnih obitelji koji neće biti obuhvaćeni drugim mehanizmima potpore;

- razvijati svijest o odgovornosti za stvoreno, osobito u djece i mladih;

- mobilizirati zajednicu oko dobra, snažiti zajedništvo, solidarnost i vjeru da zajedno možemo biti nositelji promjena nabolje, napose za najranjivije društvene skupine

 

 

 

„Vjerujemo da je vrijeme teškoća – koje ovih dana osobito pogađaju našu braću i sestre na istoku Slavonije - ujedno i test vjerodostojnosti naše djelatne ljubavi. S teškoćama će se ujesen, s početkom školske godine i nabavom novih udžbenika i školskog pribora, susresti i brojne obitelji naših školaraca. Pripremimo se navrijeme da im budemo pravi bližnji!“ – ističe u pozivu mons. Fabijan Svalina, ravnatelj Hrvatskog Caritasa.

Najčitanije (7 dana)

Mladić iz Župe ima koronu
KAKVOĆA MORA: Srebreno tek zadovoljilo uvjete
KORONA: Nema novih slučajeva, 162 osobe u samoizolaciji


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja