Srijeda, 30. rujna 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Konavle:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Konavle info    |   Konavoski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Konavle / Crna kronika /    Sve vijesti iz rubrike Crna kronika

CAVTAT: Zapalila se austrijska jedrilica, nema ozlijeđenih

10.06.2014.


Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašvanja na moru (MRCC Rijeka) danas u 10.55 sati zaprimila je poziv pogibelji sa katamarana naziva „Mohe“, koji se u trenutku dojave nalazio južno od Cavtata, te je Središnjica odmah pokrenula akciju traganja i spašavanja na moru.

 

 

 

U operaciju traganja i spašavanja MRCC Rijeka uključila je brod „Danče“, Lučke kapetanije Dubrovnik, avion Obalne straže  tipa „Pilatus“ i brod Pomorske policije Dubrovnik „Sv.Mihovil“ koji je isplovio sa vatrogascima.

 

 

 

Prema prikupljenim podacima požar je izbio na plovilu dužine 16 metara, tipa jedrilica dvotrupac (katamaran) sa dva člana posade, oba austrijski državljani (jedan od njih je vlasnik jedrilice), koji su se odmah po izbijanju požara prekrcali u pomoćni gumenjak s motorom te se udaljili od goruće jedrilice.

 

 

 

Brodolomce su u 12.48 sati pronašli službenici Pomorske policije na poziciji oko 20 nautičkih milja južno od Cavtata u hrvatskome području ZERP-a, te su ih neozlijeđene prekrcali na „Sv.Mihovil“, te su nastavili dalje prema poziciji zapaljenoga plovila u pratnji kapetanijinoga broda „Danče“, dok je posada remorkera „Antares“, Jadranskog pomorskog servisa u stanju pripravnosti.

 

 

 

Zapaljeni katamaran nije potonuo već je prilično nagnut, te će ga se pokušati osposobiti za tegalj nakon gašenja požara. Nije primjećeno zagađenje mora.

 

 

 

Očevid o uzrocima ovog požara je u tijeku, a dvoje spašenih austrijskih članova posade ne zna što bi mogao biti uzrok zapaljenja plovila, stoji u priopćenju iz Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture.

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja