Petak, 18. rujna 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Grad:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Grad info    |   Gradski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Grad / Grad info /    Sve vijesti iz rubrike info

Linđova djeca za djecu Slavonije skupila 6,5 tisuća kuna

12.06.2014.


U školskoj sportskoj dvorani Osnovne škole Marin Držić sinoć je održan humanitarni  koncert „Linđovo blago – Linđova djeca za djecu Slavonije“.  Sav prihod od koncerta u iznosu od  6.507,00 kn uplaćen je na račun Osnovne šjike Antun i Stjepan Radić Gunja Podružnica Rajevo Selo.  

 

 

 

Nastupila su djeca u dobi od 4 do 11 godina, 2 grupe iz vrtića, 7 grupa osnovnoškolaca i 1 ženski učenički dom, od 14 do 18 godina. Podijeljene su 274 iskaznice sudionicima projekta. Projekt „Linđovo blago“ podržavaju: Grad Dubrovnik, Upravni odjel za kulturu i baštinu, Dječji vrtići Dubrovnik, Osnovne škole; Marin Držić, Marin Getaldić, Gruž, Lapad, Montovjerna, Ženski đački dom Dubrovnik i Paola di Rosa.

 

 

- Projektom „Linđovo blago“ posvećuje se posebna briga za očuvanje nematerijalne kulturne baštine te uključivanje velikog broja predškolske i  školske  djece u aktivnosti bavljenja folklorom, kroz radionice, prezentacije tradicijskih instrumenata i učenja osnovnih plesnih koraka kroz igre s djecom u vrtićima i školama (prva četiri razreda osnovne škole), kao i kroz edukaciju posebno prilagođenu dječjem uzrastu. Projekt djeluje već tri godine i odraz je brige Linđovaca za buduće naraštaje i nastavak Linđove tradicije, koja se njeguje od 1964. godine.

 

 

Linđo će u budućnosti nastaviti s radionicama jer osim približavanja folklora djeci i mladima, „Linđovo blago“ je ulog u Linđovu budućnost, stoji u obavijesti ravnateljica FA Linđo Dubravke Sarić.

 

Najčitanije (7 dana)

Prošle zime osjećali ste se neobično? Možda ste preboljeli koronavirus
Nastavlja se rekonstrukcija raskrižja Srebreno
U Jadranskom moru uočeni leteći lignjuni, iznimno rijetka vrsta


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja