Petak, 28. veljače 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Župski đir /    Sve vijesti iz rubrike đir

Veliko nevrijeme – grom udario kraj repetitora u Kuparima, u Župi 18 stupnjeva

15.06.2014.


Veliko nevrijeme koje je tijekom noći i jutra pogodilo krajnjig jug Hrvatske donio je i znatno zahlađenje. Prema podacima Hidrometeorološke stanice Mandaljena u Župi je u podne temperatu bila 18 stupnjeva celzijusa, a najniža temperatu tijekom 24 sata bila je jutros u10.34 i iznosila je 17 stupnjeva. U posljednih 24 sata palo je i 28 litara kiše po metru kvadratnom.

 

 

 

Uslijed udara groma jutros oko 6.45 sati izbio je manji požar kod repetitora u Kuparima. Prema informaciji iz Županijskog centra 112, požar je ugašen već oko 7 sati. 

 

 

Ovu je fotografiju zabilježio kasno sinoć  Boris Bašić, Storm Chasers Dubrovnik, stavivši opisi - Grmljavina na moru ,grmljavina na kopnu i funnel u zaljevu.

 

 

 

Inače, prema podacima dubrovačke Meteorološke postaje u Dubrovniku je u posljednjih 24 sata palo 91 litra kiše po metru kvadratnom, što je daleko najviše u državi. Tijekom noći je zabilježeno i dosta udara gromova.  

 

 

 

Iz Županijskog centra 112 javljaju kako su pripadnici JVP Dubrovački vatrogasci imali tri intervencije ispumpavanja vode zbog poplave, i to u Vrbici, ulici Svetog Mihajla 2 i Kralja Tomislava 6. Sve su komunalne službe i cestari na terenu te se radi na otklanjanju i sanaciji problema prouzrokovanih nevremenom. Poplava je bilo i na Kantafigu i u Uvali Lapad.

Najčitanije (7 dana)

Obnova dokumentacije korisnika prava Odluke o socijalnoj skrbi


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja