Ponedjeljak, 23. srpnja 2018.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Županija potpisala Pismo namjere o suradnji s kineskim gradom Chonqingom

16.06.2014.


Župan Nikola Dobroslavić potpisao je Pismo namjere o prijateljskoj suradnji između grada Chonqinga u Narodnoj Republici Kini i Dubrovačko – neretvanske županije s tajnikom generalom Gradskog partijskog odbora Chonqinga Wu Zhenglongom.

 

 

 

Naime, izlaslanstvo Grada Chongqinga predvođeno članom politbiroa CK KP Kine i glavnim tajnikom Chonqinga Sun Zhengcaiem boravilo je u Dubrovačko-  neretvanskoj županiji od 14. do 16. lipnja 2014., a u sklopu službenog posjeta Republici Hrvatskoj.

 

 

Župan Dobroslavić poželio je delegaciji prijateljskog Grada Chonqinga dobrodošlicu te ih je upoznao s povijesnim, kulturnim i gospodarskim značajkama Dubrovačko -  neretvanske županije.
 

 

Razgovaralo se i o mogućnosti suradnje na područjima gospodarstva, trgovine, turizma, logistike, poljoprivrede, infrastrukture, obrazovanja i kulture.
 

 

Obje strane usuglasile su se da će poticati uspostavljanje prijateljskih odnosa te promicati sveobuhvatnu suradnju na različitim područjima
 

 

 

Također, ovom prigodom direktor Turističke zajednice Dubrovačko - neretvanske županije Vladimir Bakić potpisao je Pismo namjere s direktorom Uprave za međunarodnu suradnju Grada Chonqinga Zhu Xiyanom. Sastanku je nazočio i zamjenik župana Davorko Obuljen.

 

 

Prilikom posjeta Dubrovačko - neretvanskoj županiji delegacija Grada Chonqinga posjetila je Staru gradsku jezgru, stonsku solanu i grad Ston.

 

 

Grad Chongqing nalazi se na jugozapadu Kine, na gornjem toku rijeke Yangtze, ima 33 milijuna stanovnika te pokriva površinu od 82.401 kvadratnih kilometara i broji 38 općina i županija (autonomnih županija).
 

 

Chongqing je najveći industrijski grad i trgovačko središte u jugozapadnoj Kini te je posebno administrativno područje direktno pod rukovodstvom centralne Vlade.
 

 

Kao član politbiroa CK NP Kine i glavni tajnik komiteta KP grada Chogqinga gospodin Sun vrši dužnost u rangu zamjenika predsjednika Vlade Narodne Republike Kine.

Najčitanije (7 dana)

Do 1. rujna ulica Put Tihe od 19 do 24 sata postaje pješačka zona
Stabilizirano težište nekretnina na jugu Hrvatske


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja