Subota, 4. srpnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Grad:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Grad info    |   Gradski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Grad / Gradski đir /    Sve vijesti iz rubrike đir

Novi dubrovački festival Midsummer Scene

16.06.2014.


Midsummer Scene je novi projekt, odnosno festival pripreman pod generalnim pokroviteljstvom Grada Dubrovnika i TZ grada Dubrovnika, a u organizaciji Brilliant Events Dubrovnik i Honey-tongued Theatre Productions Ltd. London.

 

 

 

Organiziratoru kažu kako bi željeli da postane tradicionalan, a radi se o platformi za buduće slične međunarodne umjetničke koncepte i suradnje. 
 

 

 

- Obzirom da je ove godine velika obljetnica 450 godina Shakespearovog rođenja, i mi smo se željeli priključiti brojnim manifestacijama u svijetu te ovaj značajni jubilej obilježiti u Dubrovniku. Tako će se na jednoj od najljepših ambijetalnih pozornica - dubrovačkoj tvrđavi Lovrijenac 21.-28. lipnja 2014. izvoditi jedno od najpoznatijih Shakespearovih djela "San ljetne noći" („A Midsummer Night's Dream“). 

 

 

 

Razlika u odnosu na ostale slične manifestacije je da će se Shakespearov "San ljetne noći" izvoditi na engleskom jeziku, a zapravo se radi o međunarodnoj suradnji jer osim engleskih glumaca u predstavi sudjeluje i dvoje hrvata (Csilla Barath-Bastaić i Filip Krenus). Sama predstava radi uštede postavljat će se u Londonu, u prostorima Hrvatskog veleposlanstva u Londonu koje je srdačno ustupio sam veleposlanik gospodin Ivan Grdešić, a zadnji tjedan pokusa predviđen je na lokaciji u Dubrovniku. Vrhunski umjetnički ansambl izuzetno se veseli ovoj predstavi u jedinstvenom ambijentu tvrđave Lovrijenac. 
 

 

 

Predstave će se izvoditi svaku večer u razdoblju 21.-28. lipnja 2014. sa početkom u 21.30 h. 
Festival MIDSUMMER SCENE počinje prvim danom ljeta i smješten je u zadnjem dijelu lipnja (mlado ljeto) kao uvertira u glavnu turističku sezonu. Znamo da je Dubrovnik godinama u ljetnim mjesecima kulturno i umjetničko središte Hrvatske, te smo sigurni da će i ovo biti jedna potpuno nova i atraktivna ponuda za sve goste Dubrovnika, kao i za same žitelje Grada, poručuju organizatori.

Najčitanije (7 dana)

Mladić iz Župe ima koronu
KAKVOĆA MORA: Srebreno tek zadovoljilo uvjete
KORONA: Nema novih slučajeva, 162 osobe u samoizolaciji


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja