Utorak, 29. rujna 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Crna kronika /    Sve vijesti iz rubrike Crna kronika

Prevezen bolesni Poljak s Lastova

29.10.2013.


Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavnja na moru (MRCC Rijeka) u ponedjeljak u 19.40 sati zaprimila je poziv s motornog broda naziva „Northern Explorer“, s kojega su javili da se na njihovom pratećem plovilu, motornom brodu „Apollo Moon“ (oba broda plove pod panamskom zastavom) nalazi član posade M.N. (rođen 1950.), poljski državljan, koji je u kritičnom zdravstvenom stanju, te su zatražili hitnu pomoć u transportu pacijenta sa pozicije oko 7 nautičkih milja od otoka Lastova.

MRCC Rijeka u koordinaciji sa nadležnom Lučkom kapetanijom Dubrovnik i Lučkom ispostavom Ubli – Lastovo odmah po dojavi stavlja u pripravnost plovilo Pomorske policije na otoku Visu i helikopter Obalne straže.

Zbog najkraćeg mogućeg vremena evakuacije m/b „Apollo Moon“ upućen je u luku Ubli na otoku Lastovo gdje je pacijenta preuzelo medicinsko osoblje odakle se obavio heliokopterski transport u KBC Split.

Akcija spašavanja okončana je u 22.10 sati dojavom liječnice sa otoka Lastova koja je potvrdila da je pacijent prevezen helikopterom u KBC Split, da je pretrpio moždani udar, ali je stabilan i u relativno dobrom stanju.

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja