Subota, 15. kolovoza 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Grad:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Grad info    |   Gradski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Grad / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Usuglašeno korištenje Lazareta

29.10.2013.


Nakon sastanka s udrugama civilnog društva, koji je održan prošlog tjedna, gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić obišao je gradilište u Lazaretima te se sastao s izvođačima, projektantom te predstavnicima Studentskog teatra Lero, Art radionice Lazareti i Deše.
Na sastanku su sudjelovali i pročelnica za UO kulturu Ana Hilje Čagalj, pročelnica UO za upravljanje nekretninama Marita Daničić te predstavnici udruga Srđana Cvijetić, Davor Mojaš, Viktor Vučetić i drugi.

Dogovoreno je da će ubuduće, tijekom trajanja radova, ali i nakon toga, ARL, Lero i Deša zajednički koristiti osmu, devetu i desetu lađu.
Prema prijedlogu udruga s kojim se gradonačelnik složio, u osmoj i devetoj lađi ostat će Art Radionica Lazareti, dok će u prostoru Galerije Otok djelovati Deša. 
Desetu lađu zajednički će koristiti Galerija Otok i Studentski teatar Lero, a dio kapaciteta dat će se na raspolaganje i za radionice Deše.
Kako je dogovoreno, udruge će u najskorijem roku predložiti projektantu sve potrebne radove te će se sastaviti troškovnik i krenuti samo u radove nužne sanacije i adaptacije prostora kako bi se prije zime iselila i građevinski potpuno rekonstruirala sedma lađa u koju trenutno koristi Deša.
Prema projektu, prve četiri lađe bit će multifunkcionalan prostor za izložbena, galerijska, kongresna, zabavna i druga događanja i svečanosti dok će se u prostoru iznad prve lađe koji je dosad korišten kao parkiralište omogućiti tradicionalna trgovina i ugostiteljstvo.
Peta lađa postat će dom Dubrovačkom simfonijskom orkestru koji će u njoj imati dvoranu za koncerte i probe te uredske prostore, dok će u šestoj i sedmoj Linđo dobiti moderne prostore za probe,  nastupe i izložbe.
Svi prostori bit će opremljeni modernim elektroinstalacijama, prezentacijskom opremom, teleskopskim tribinama, staklenim pregradama te će biti spojeni na
potpuno novu sanitarnu infrastrukturu.
Gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo tijekom radove koje izvodi tvrtka Monte Mont te najavio završetak radova do sljedećeg ljeta.

Najčitanije (7 dana)

Novi slučaj zaraze koronom u Župi dubrovačkoj


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja