Srijeda, 3. lipnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Grad:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Grad info    |   Gradski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Grad / Gradski đir /    Sve vijesti iz rubrike đir

FOTO: Mališani dječjeg vrtića Škatulica naučili kako se zaštititi

24.06.2014.


Područni ured za zaštitu i spašavanje Dubrovnik u suradnji s voditeljicom Anom Dragojević  i tetama iz dječjeg vrtića „Škatulica“ održao je 24. lipnja 2014. godine edukaciju iz područja zaštite i spašavanja mješovitoj vrtićkoj skupini djece u sklopu provođenja programa edukacije djece iz područja zaštite i spašavanja. 

 

 


Prezentaciju posebno prilagođenu uzrastu djece održali su predstavnici PUZS Dubrovnik s ciljem upoznavanja mališana s ulogom žurnih službi, korištenjem jedinstvenog telefonskog broja za hitne situacije 112, poticanja interesa kod djece tog uzrasta na spoznavanje i prepoznavanje opasnosti, razvoja svijesti kod djece o reagiranju i ispravnom postupanju u opasnim situacijama kao što to primjerice mogu biti požari u stanu, potresi, poplave, poledica, snijeg i slično. 

 

 

 

Djeci su podijeljene edukativne bojanke DUZS i promotivni materijali na temu zaštite i spašavanja. Mališani su postavljali pitanja, te iznosili svoja opažanja i dosadašnja iskustva u opasnim situacijama. 

 

 

 

Na edukaciji djece sudjelovali su uz predstavnike PUZS Dubrovnik i vatrogasci JVP Dubrovački vatrogasci, HGSS stanica Dubrovnik, Zavod za hitnu medicinu DN županije i Državna intervencijska vatrogasna postrojba.
 

 

 

Voditeljica vrtića Škatulica Ana Dragojević  istaknula je značaj ovakve edukacije kojom se djeca dodatno upoznaju s opasnim predmetima i s opasnim situacijama, te ujedno uče kako mogu pomoći sebi i prijateljima u nevolji. 

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja