Subota, 4. srpnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

DAN DRŽAVNOSTI: Župan Dobroslavić:Nećemo dopustiti trgovinu našim interesima

25.06.2014.


Župan Nikola Dobroslavić uputio je čestitku povodom Dana državnosti u kojoj uz ostalo kaže:   

- Svojom povijesnom Ustavnom odlukom o suverenosti i samostalnosti Republike Hrvatske, Hrvatski sabor uspostavio je prije dvadeset i tri godine, Hrvatsku kao samostalnu i suverenu državu.

 

 

 

Nažalost za slobodu je na oltar Domovine trebalo prinijeti golemu žrtvu. Hvala našim braniteljima na hrabrosti i domoljublju, hvala našemu prvom predsjedniku, dr. Franju Tuđmanu na mudrosti i državništvu. Klanjamo se poginulim vitezovima, zahvaljujemo njihovim obiteljima što su odgojili junake i što su podnijeli neizmjernu žrtvu.

 

 

 

Mi u ovoj Županiji ponosni smo da smo i mi dali velik obol slobodi i samostalnosti naše Hrvatske. I braneći je i u naporima za njeno priznanje. Smeta nas kad se sve to zaboravlja, a ne može se zaboraviti jer su ljudi dali svoje živote, svoje zdravlje, djeca su stradala, razarao se ovaj čudesni Grad kojim se osim Hrvatske ponosi i cijeli svijet.

 

 

 

Ne možemo se načuditi da se ponovno poseže za Prevlakom. Užasavamo se kad državni vrh na to ne reagira. Ali, mi smo tu, nećemo dopustiti trgovinu našim interesima, a pogotovo hrvatskim teritorijem na našem području. Prevlaka je hrvatska, Veliki i Mali škoj su hrvatski. Pozivamo još jednom državni vrh da se oko toga jasno odredi i uputi, glede posezanja, svima jasnu poruku. Mi želimo dobre odnose sa susjedima, pa i unatoč teškom teretu prošlosti. Međutim, dobri se odnosi ne mogu graditi na iskrivljenoj ili prešućenoj istini o agresiji na Hrvatsku i hrvatski jug. Ne mogu se graditi teritorijalnim posezanjima ili šutnjom o tim posezanjima. Suradnja se gradi samo i isključivo na istini i pravdi.

 

 

 

Zato mi ustrajemo na pravu odlučivanja koje imamo. Ne damo naše pravo glasa, ne damo županiju, ne damo regiju, ne damo Dubrovnik kao središte regije. Želimo ostati za stolom za kojim se odlučuje. Ne želimo biti daleko od stola, pogotovo ne pod stolom. Na to imamo pravo zbog naše povijesti, naše uloge u Domovinskom ratu, naše odgovornosti prema budućnosti naše djece. I budućnosti naše Hrvatske. Jer smo dokazali da znamo brinuti o krajnjem jugu Hrvatske. Znamo planirati razvoj. Znamo koristiti EU fondove. Znamo stvarati dobru klimu za ulaganja. Znamo čuvati kulturnu baštinu, čuvati prirodu i okoliš.

 

 

 

Ovo je prvi Dan državnosti koji slavimo kao članica Europske unije. Sad smo ondje gdje pripadamo, gdje smo duhovno oduvijek pripadali. U najelitnijem klubu modernoga svijeta. Klubu koji je dosegao i živi  najviša civilizacijska dostignuća u povijesti. Jeli naša Vlada to dovoljno iskoristila za našega građanina, našu Domovinu? Nažalost, nije. A moramo to iskoristiti, to smo dužni našim građanima, našoj djeci. To smo dužni našim braniteljima, našim poginulima. To smo dužni prema ovoj ljepoti i skladu koje smo ovdje naslijedili. Kojima se ponosimo pred svijetom. Koje su naši stari stvarali, ljubomorno čuvali i branili. O kojima su brinuli zanemarujući privatne interese. I nisu tu ljepotu i slobodu pristajali prodati ni za kakvo zlato. Jer je to dar od samoga svevišnjeg Boga. I mi danas moramo to imati trajno na umu. I imati na umu da smo mi prolazni da je ova ljepota vječna, da smo mi počašćeni da u ovom vremenu služimo svome narodu, a da su ovaj Grad, ovaj narod i naša Hrvatska vječni, poručio je župan Dobroslavić.

Najčitanije (7 dana)

Mladić iz Župe ima koronu
KAKVOĆA MORA: Srebreno tek zadovoljilo uvjete
KORONA: Nema novih slučajeva, 162 osobe u samoizolaciji


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja