Utorak, 7. srpnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Župan Dobroslavić na konferenciji o Strategiji za Jadransko – jonsku regiju

28.06.2014.


Župan Nikola Dobroslavić sudjelovao je na Plenarnoj sjednici Odbora regija EU u Briselu, 25. i 26. lipnja.  Na sjednici je između ostalog izabran novi predsjednik Odbora regija gosp. Michele Lebrun, a usvojeno je i Mišljenje o Strategiji EU za Jadransko jonsku regiju.

 

 

 

Župan je također sudjelovao kao panelist na konferenciji pod nazivom „Strategija za Jadransko – jonsku regiju i sinergija sa direktnim financijskim programima EU“.

 

 

 

Cilj ove konferencije bio je predstaviti programe i inicijative Europske unije i utvrditi kako fondovi koji su pod direktnim upravljanjem Europske komisije mogu doprinjeti implementaciji Strategije.

 

 

 

Ovom prilikom Župan je istaknuo značajnu ulogu regionalne i lokalne razine u samoj provedbi strategije te posebno naglasio potrebu za boljim prometnim povezivanje Jadransko – jonske makroregije u kojoj je trenutno Dubrovnik eksklava.

 

 

 

Na panelu su sudjelovali još i Ministrica za inovacije i javnu upravu Republike Albanije Milena Harito, predsjednik talijanske regije Molise Paolo di Laura Frattura, koordinator za Jadransko-jonsku strategiju pri Općoj upravi za regionalni razvoj Europske komisije Giannantonio Balette, direktor za regionalnu suradnju pri Općoj upravi za proširenje Europske komisije Gerhard Schumann-Hitzler, direktorica za Mediteran i Crno more u Općoj upravi za more Europske komisije Carla Montesi, prva tajnica za proširanje EU i Zapadni Balkan iz Stalnog predstavništva Republike Italije pri EU Giorgia de Parolis, bosanskohercegovački diplomat Ivan Orlić, te predsjednik regije Skadar Maxhid Cungu.

 

 

 

Na konferenciji su sudjelovali i brojni predstavnici regija i relevantnih institucija smještenih u Bruxellesu te predstavnici Europske komisije koji su i prezentirali programe financiranja Europske unije koji su dostupni za provedbu sterategije.

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja