Nedjelja, 9. kolovoza 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Grad:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Grad info    |   Gradski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Grad / Grad info /    Sve vijesti iz rubrike info

Vlahušić: Osnivamo Dubrovački dječji zbor

01.07.2014.


Grad Dubrovnik osniva novi dječji zbor. Rekao je to danas dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić, osvrčući se na osmrtnicu koja je izašla u javnost, a koju je povodu druge obljetnice gašenja Malog raspjevanog Dubrovnika izradila Udruga građana ‘Ptića Gundulića’.

 

 

 

- Napravit ćemo novi ansambl, razgovaramo s kvalitetnim ljudima, sa Sanjom Dražić i Paolom Dražić Zekić, te Viktorom Lenertom, da organiziraju Dubrovački dječji zbor kojeg će podržati Grad Dubrovnik. Imat će prekrasan prostor za vježbanje u Lazaretima. Grad neće dopustiti da djeca nemaju voditelja. Želja nam je bila da Đelo nastavi raditi s djecom, ali procedura se treba poštovati, kazao je Vlahušić.

 

 

 

Rekao je i da mu je žao Mali raspjevani Dubrovnik više ne djeluje, dodajući kako je to  isključivo odluka jednog čovjeka, te da Grad s time nama veze.

 

 

 

- Mi godinama dajemo potpore, samo da bi ih dali netko treba napisati zahtjev da ih dobije. Ako ne napišete da želite novac i ne pošaljete ga Kulturnom vijeću ili Gradu Dubrovniku, tu vam nitko ne može pomoći. Očito je riječ o nekim drugim razlozima. Ali Đelo je vrhunski čovjek Grada. Postoje određene procedure koje očito nije lako prihvatiti. Ukoliko je riječ o definitivnoj odluci, pročelnici Miho Katičić i Ana Hilje osigurat će djeci kvalitetnog voditelja objasnio  je Vlahušić.

 

 

 

- Poslije pedeset godina postojanja i pedeset televizijskih prijenosa ispred crkve Sv. Vlaha pojavio se neki seljačić… Zločesti patuljak koji nemilosrdno udari štapinom s kojom je tjerao ovce na selu i izbije iz krune vječnog Grada jedan od najljepši bisera – stoji u osmrtnici koju je izdala Udruga građana „Ptići Gundulići“

 

 

 

- Poznati pisac za djecu Mladen Kušec napisao nam je čuvene stihove za djecu ‘Djeca spavaju najljepše na svijetu’. On je na Radio Zagrebu imao i svoju emisiju ‘Patuljci pojma nemaju’ i stvarno naš PATULJAK pojma nema! Nisu nas ni ratna razaranja ni agresija na naš Grad zaustavili u pjesmi, veselju, druženjima, nastupima… ali on jest! Neka mu je na vlastitoj savjesti koje očito nema, a mi ćemo svoju djecu i unuke, naše Ptiće Gunduliće i dalje uveseljavati pjesmama o našem Gradu na kojima smo i sami odrastali, piše, uz ostalo, u osmrtnici. 

Najčitanije (7 dana)

U Župi korištena lažna novčanica od 1000 kuna
Novi slučaj zaraze koronom u Župi dubrovačkoj
U DNŽ 41 posto noćenja i 50 posto turista u odnosu na isto razdoblje prošle godine


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja