Četvrtak, 2. srpnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Županija info /    Sve vijesti iz rubrike info

POLICIJA: Turistička sezona – savjeti za građane i turiste

04.07.2014.


Obzirom da je turistička sezona u punom jeku i da na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske boravi veliki broj domaćih i stranih gostiju, ovim putem želimo našim sugrađanima kao i turistima uputiti nekoliko korisnih savjeta, navodi se u priopćenju iz PU dubrovačko-neretvanske, te ističe:

 

 

 

- Zbog povećanih gužvi na graničnim prijelazima, a posebno na graničnom prijelazu Metković – Doljani, gdje se vrhunac povećanja prometa i stvaranja gužvi tek očekuje, podsjećamo građane da za prelazak granice mogu koristiti i granične prijelaze Nova Sela i Mali Prolog.

 

 

 

Također zbog pojačanog intenziteta prometa na cestama čime se povećava i opasnost od prometnih nesreća, pozivamo sve sudionike u prometu na poštivanje prometnih propisa i međusobno tolerantno ponašanje te da brzinu kretanja vozila  prilagode uvjetima na kolniku i da poštuju ograničenja brzine. U cilju što veće sigurnosti u cestovnom prometu također apeliramo i na najugroženije sudionike  u prometu i to mopediste i motocikliste da koriste zaštitne kacige, pješake da koriste pješačke prijelaze, a ostale sudionike u prometu na njihovo uvažavanje.

 

 

 

Bez obzira što naša Policijska uprava ne bilježi veliki broj kaznenih djela iz oblasti tzv. turističkog kriminaliteta, pozivamo građane i turiste na dodatni oprez te da vode računa o svojim osobnim stvarima kao što su torbe, novčanici, mobiteli, fotoaparati i dr., prilikom odlaska na plažu, u razne ugostiteljske objekte i mjesta na kojem se okuplja veći broj ljudi.

 

 

 

Ovim putem pozivamo i nautičare da se pridržavaju pravila sigurnosti plovidbe, a posebno zabrane glisiranja na udaljenosti manjoj od 300 metara od obale, poručuju iz policije

Najčitanije (7 dana)

Mladić iz Župe ima koronu
KAKVOĆA MORA: Srebreno tek zadovoljilo uvjete
KORONA: Nema novih slučajeva, 162 osobe u samoizolaciji


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja