Srijeda, 29. siječnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Župski đir /    Sve vijesti iz rubrike đir

Vlahušić: HBO gradi studio u Župi ili u Konavlima

05.07.2014.


Izjavljuje to ovih dana za mnoge medije dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić pojašnjavajući kako se radi o projektu koji je pokrenula  Fabiola Beracasa koja se prošlog mjeseca u Dubrovniku udala za bankara Jasona Backhama. Fabiola je suvlasnica producentske tvrtke Relativity Media koja u suradnji s HBO televizijom želi uložiti u novi projekt. 

 

 

 

- Pregovori su počeli. Bili smo na sastanku u Americi gdje smo dogovarali detalje - ističe Vlahušić, te dodaje kako je ta investicija vrijedna oko 50 milijuna dolara.   

 

 

 

Ukoliko se pozitivno okončaju ti pregovori kompleks studija sa tematskim parkom bi mogao biti u Župi dubrovačkoj ili Konavlima, te su, navodno, u cijelu priču već uključeni i urbanisti koji trebaju odrediti točnu lokaciju. Navodno je glavni uvjet ulagača, da je lokacija filmskog studija u blizini Zračne luke, povijesne jezgre, plaža i društvenih sadržaja.

 

 

 

Dubrovnik je odavno postao jedna od najtraženijih lokacija za snimanje serija. Ondje se od 2011. snima HBO-ova “Igra prijestolja”, a producenti su najavili i snimanje pete sezone.  Na širem dubrovačkom području također se snimala serija "Borgie".

 

 

Prema podacima iz Hrvatskog audiovizualnog centra, krovne organizacije za filmove i serije, Hrvatska je u dvije godine od snimanja stranih projekata zaradila više od 96 milijuna kuna.

Najčitanije (7 dana)

Kako povezati Dubrovnik na mrežu autocesta hrvatskim teritorijem
KONAVLE: Poziv na besplatne treninge juda, stolnog tenisa i košarke
Noć muzeja u Konavlima


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja