Subota, 21. srpnja 2018.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Župski đir /    Sve vijesti iz rubrike đir

Vlahušić: HBO gradi studio u Župi ili u Konavlima

05.07.2014.


Izjavljuje to ovih dana za mnoge medije dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić pojašnjavajući kako se radi o projektu koji je pokrenula  Fabiola Beracasa koja se prošlog mjeseca u Dubrovniku udala za bankara Jasona Backhama. Fabiola je suvlasnica producentske tvrtke Relativity Media koja u suradnji s HBO televizijom želi uložiti u novi projekt. 

 

 

 

- Pregovori su počeli. Bili smo na sastanku u Americi gdje smo dogovarali detalje - ističe Vlahušić, te dodaje kako je ta investicija vrijedna oko 50 milijuna dolara.   

 

 

 

Ukoliko se pozitivno okončaju ti pregovori kompleks studija sa tematskim parkom bi mogao biti u Župi dubrovačkoj ili Konavlima, te su, navodno, u cijelu priču već uključeni i urbanisti koji trebaju odrediti točnu lokaciju. Navodno je glavni uvjet ulagača, da je lokacija filmskog studija u blizini Zračne luke, povijesne jezgre, plaža i društvenih sadržaja.

 

 

 

Dubrovnik je odavno postao jedna od najtraženijih lokacija za snimanje serija. Ondje se od 2011. snima HBO-ova “Igra prijestolja”, a producenti su najavili i snimanje pete sezone.  Na širem dubrovačkom području također se snimala serija "Borgie".

 

 

Prema podacima iz Hrvatskog audiovizualnog centra, krovne organizacije za filmove i serije, Hrvatska je u dvije godine od snimanja stranih projekata zaradila više od 96 milijuna kuna.

Najčitanije (7 dana)

Do 1. rujna ulica Put Tihe od 19 do 24 sata postaje pješačka zona
Stabilizirano težište nekretnina na jugu Hrvatske


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja