Subota, 26. rujna 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Grad:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Grad info    |   Gradski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Grad / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Dubrovački mornarički dragovoljci kod Predsjednika

30.10.2013.


Predsjednik Josipović primio je izaslanstva Udruge dragovoljaca HRM-a iz Dubrovnika i mornaričko-desantnog pješaštva "Vanga" iz Pule. 
Mješoviti odred mornaričko-desantnog pješaštva, osnovan 1.studenog 1991.g., okupio je dragovoljce u presudnom trenutku obrane Dubrovnika, njegove okolice te opkoljenog Elafitskog otočja i otoka Mljeta. Kroz postrojbu je prošlo 1234 dragovoljca, poginulo je 14 branitelja, a nekoliko desetaka je bilo ranjeno. Postrojba mornaričko-desantnog pješaštva „Vanga“ bila je ustrojena na 28. listopada 1991.g., a okupljala je dragovoljce iz istarskih općina od kojih je deset izgubilo život u Domovinskom ratu.
„Našim današnjim okupljanjem odajemo poštovanje i zahvalnost svim pripadnicima ovih dviju postrojbi koji su u teškim okolnostima ugrožavanja suvereniteta i teritorijalne cjelovitosti Hrvatske te sloboda i prava građana Republike Hrvatske bili odlučni i odvažni uključiti se u borbu i braniti slobodu naše zemlje“, istaknuo je predsjednik Josipović u svom obraćanju.
Predsjednik Udruge "Vanga" Karlo Godina i Udruge dragovoljaca HRM-a iz Dubrovnika Želimir Čizmić u svojim obraćanjima iznijeli su kratku povijest postrojbi kao i njihov značaj za obranu Hrvatske.

 

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja