Nedjelja, 22. srpnja 2018.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Mali oglasi

Početna / Aktualno /

Svjetska banka: Hrvatska je recesijski fenomen

06.07.2014.


Hrvatska je zapela u recesiji jer nema čelnika koji mogu provesti promjene i favorizira javni sektor na račun privatnog biznisa, rekao je Hongjoo Hahm, voditelj Ureda Svjetske banke za Hrvatsku, za Reuters.

 

 

 

 

"Hrvatska će vjerojatno ući u šestu godinu recesije zaredom, što je prilično neobičan fenomen. Strukturni problemi, koje jedna vlada za drugom ne rješava, sprječavaju rast ekonomije", rekao je Hahm u četvrtak. 

 

 

 

 

Svjetska banka za 2014. predviđa gospodarski pad od 0,5 posto. Hahm kaže da su se pokušaji vlasti da oživi gospodarstvo oslanjali na mikro-inicijative kroz razne državne agencije, bez odgovarajuće koordinacije među onima koji donose političke odluke. 

 

 

 

"Nedostaje vodstvo u ekonomskim reformama, jasna vizija u kojem smjeru ekonomija želi ići. Ekonomija treba nekog tko bi učinkovito koordinirao fiskalni okvir sa strukturnim reformama i na taj način otvorio prostor za rast predvođen privatnim sektorom", rekao je Hahm, dodajući da se u suprotnom može očekivati nastavak istog, što nije zadovoljavajuće za hrvatske građane. 

 

Najčitanije (7 dana)

Do 1. rujna ulica Put Tihe od 19 do 24 sata postaje pješačka zona
Stabilizirano težište nekretnina na jugu Hrvatske


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja