Subota, 4. srpnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Priprema projekata održivih prometnih sustava urbane regije

09.07.2014.


U organizaciji Dubrovačko-neretvanske županije i Regionalne razvojne agencije DUNEA u hotelu Valamar Lacroma danas je održana radionica na temu :" Priprema projekata održivih prometnih sustava urbane regije".

 

 

 

Uvodno su o temi "Dubrovačko-neretvanska županija u nacrtu Strategije prometnog razvoja RH" govorili Dubravka Đurkan Horvat, načelnica Sektora za fondove EU, Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture (MPPI) i Olja Budisavljević, koordinator za izradu Strategije prometnog razvoja RH u MPPI, Voditeljica odjela za izvješćivanje, Služba za programiranje i izvješćivanje, Sektor za fondove EU, dok je o sadašnjim dokumentima o prometu u Dubrovačko-neretvanskoj županiji prezentaciju održala Marina Oreb, ravnateljica županijskog Zavoda za prostorno uređenje.

 

 

 

O pojmu funkcionalne regije i oblikovanju projektnog koncepta govorio je Rafael Alcayde Ferrus, predstavnik Zajedničke tehničke podrške projektima europskih regija (JASPERS-Joint Assistance to Support Projects in European Regions), a o izradi planova i projekata – pravilnoj pripremi uključujući i pitanja zaštite okoliša govorili su njegovi kolege Sarah Duff, stručnjakinja za zaštitu okoliša i Neri di Volo, stručnjak za promet.

 

 

 

Župan je zaključujući sastanak, isti ocijenio uspješnim i korisnim te je zahvalio svim sudionicima na konstruktivnom doprinosu.

 

 

 

Također, Župan je istaknuo kako je rasprava još jednom potvrdila da postoji prometna nepovezanost Županije prema ostatku Hrvatske i EU te unutar nje same.  Pokazala je, također, da ne postoji uvjerenost da je Strategija (Nacrt) odgovorila na sve prometne potrebe Dubrovačko-neretvanske županije. To se posebno odnosi na vezu autocestom od Ploča do Dubrovnika, koja nije jasno naznačena te Pelješki most za koji se ponovno spominje potreba izrade Studije s više rješenja.

 

 

 

"Dobro je da je Nacrt Strategije, kao što smo to i mi u Županiji, prepoznao Dubrovačko-neretvansku županiju kao jednu prometnu funkcionalnu regiju. Na konceptu Dubrovačko-neretvanske županije– funkcionalne regije, radit ćemo zajedno s Jaspersom i Ministarstvom pomorstva, prometa i infrastrukture, a kako bi napravili Strateški razvojni plan prometa Županije (Master plan) u kojem će se pristupom „odozdo prema gore“ utvrditi najbolja prometna rješenja i slijedom toga pripremiti projekte za financiranje od strane fondova EU."- zaključio je župan Dobroslavić.

 

 

 

Uz predstavnike nadležnog ministarstva i JASPERSA sastanak je okupio županijske gradonačelnike i načelnike, predstavnike županijskih institucija te sve relevantne čimbenike za povezivanje krajnjeg juga Hrvatske s ostatkom zemlje.

Najčitanije (7 dana)

Mladić iz Župe ima koronu
KAKVOĆA MORA: Srebreno tek zadovoljilo uvjete
KORONA: Nema novih slučajeva, 162 osobe u samoizolaciji


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja