Nedjelja, 31. svibnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Grad:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Grad info    |   Gradski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Grad / Gradski đir /    Sve vijesti iz rubrike đir

Banje postaju opasne, djecu ozljedjuju kajaci

09.07.2014.


Stanovnici dubrovačkog kvarta Ploče pripremaju peticiju kojom žele nadležnima ukazati na problem jedne od najvećih gradskih plaža Banje. Na jedan dio koji je predviđen za stanovnike, prema stijeni Vješala i ispod Slona, i na kojem nisu ležaljke koncesionara od ove su godine nakon čišćenja plaže nabacana velika kamenja, umjesto da su odnesena i bačena negdje u dubinu. A ono malo pješčanog prostora koji je preostao, zauzimaju stalci za kajake i kajaci.

 

 

 

I što je najgore tim je kajacima već ozlijeđeno nekoliko djece koja se pokušavaju tuda igrati i plivati, jer Banje su vazda bile plaža uglavnom za djecu i mlade.

 

 

 

-  Bila jednom jedna plaža...tako bi mogla početi ova priča. Bila je to plaža mog djetinjstva, gdje smo mi, tadašnja djeca Ploča, i naši susjedi provodili ljeta. A ovo je ono što je danas od nje ostalo.  Svake godine koncesionar zauzima sa svojim ležaljkama sve veći dio prostora, jer valjda stanovnika u Gradu i na Pločama ima sve manje, pa im i manje mjesta treba. A evo od ove godine umjesto mjesta na žalima da još pokoje preostalo dijete s kanticom sagradi koji dvorac, pojavili su se stalci za kajake i kajaci koji zauzimaju ono malo preostalog dijela. Nije rijedak slučaj da kajak udari i koje dijete koje roni ili u plićaku lovi ribice. Jer važnije od dječjeg ulova je "loviti lovu". Stanovnici Ploča ostaju tako po malo bez ove plaže. Ljudi umorni od svega sliježu ramenima i povlače se. Ali kamo? U svoje kuće da s balkona gledaju more i djeci pričaju priču kako je jednom, ne tako davno, tamo dole bila jedna "naša plaža", poručuje Nikica Anić, gimnazijska profesorica s Ploča. 

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja