Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/zupskipo/public_html/connect/spajaj.php on line 4
Croatia Forum: Europska integracija zapadnog Balkana je važna za Hrvatsku - Župskiportal.hr - Novi župski šir

Subota, 26. svibnja 2018.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Mali oglasi

Početna / Aktualno /

Croatia Forum: Europska integracija zapadnog Balkana je važna za Hrvatsku

10.07.2014.


U Dubrovniku se održava 9. Croatia Foruma koji je okupio 18 ministara vanjskih poslova iz EU-a i zemalja regije, drugih visokih europskih dužnosnika, ali i predstavnika SAD-a, Kine, Japana, Rusije i Novog Zelanda.

 

 

 

 


Europska integracija zapadnog Balkana je za Hrvatsku strateški važna jer želi sigurno i stabilno susjedstvo i stoga nam je važno da zemlje koje nas okružuju jednog dana s nama budu za istim stolom u Bruxellesu, izjavili su u ĆØetvrtak u Dubrovniku na otvaranju 9. Croatia Forumu ĆØelnici hrvatske države.

 

 

 

 

 

DomaƦin Foruma je ministarstvo vanjskih i europskih poslova (MVEP) ĆØija je ĆØelnica, ministrica Vesna PusiƦ, na samom poĆØetku jasno dala do znanja koliko integraciju “našeg dijela Europe” smatra važnim za stabiliziranje ne samo regije veƦ i Europe u cijelosti. “Nikoga u 2014. ne treba podsjeƦati koliko je stablinost jugoistoka Europe važna…stabiliziranje regije pridonosi i stabilnosti Europe”, poruĆØila je PusiƦ.
 

 

 

Predsjednik Ivo JosipoviƦ ponovio je da je ta tema Hrvatskoj strateški važna i bliska. “Viziju ujedinjene i konsolidirane Europe treba održavati vitalnom jer je proširenje mnogo više od geografskog pojma“, dodao je predsjednik. U svom uvodnom govoru podsjetio je da Hrvatska radi na osnaživanju veza i s neeuropskim partnerima. “Hrvatska jest ĆØlanica EU-a i NATO-a, ali naš pogled seže i dalje“, poruĆØio je predsjednik Republike..

 


 

 

Premijer Zoran MilanoviƦ je takoĆ°er ponovio da je u interesu Hrvatske da nam susjedi budu ĆØlanice EU-a, a posebice BiH s kojom dijelimo najdulju granicu, ali i povijest.
 

 

 

Europski povjerenik za zaštitu potrošaĆØa Neven Mimica kazao je da je politika proširenja donijela sigurnost i stabilnost te da bila „katalizator politiĆØkih i društvenih promjena“. „Transformacija je vidljiva diljem regije“, kazao je Mimica i zakljuĆØio da bi dugogodišnjo voĆ°enje pregovora o ĆØlanstvu sa zemljama regije „predstavljalo „politiĆØku digresiju“. Kazao je da je ova Europska komisija bila „najbolja prijateljica proširenja“ i izrazio nadu da naredna Komisija neƦe usporiti taj proces.
 

 

 

Na Forumu uz šefove diplomacija susjednih zemalja, Igora LukšiƦa (Crna Gora), Ivice DaĆØiƦa (Srbija), Zlatka Lagumdžije (BiH), Nikole Poposkog (Makedonija), Envera Hoxhaja (Kosovo), Miroslava LajĆØaka (SlovaĆØka), Tibora Navracsicsa (MaĆ°arska) sudjeluju i europski diplomati, ukljuĆØujuƦi europskog povjerenika za proširenje Štefan Fuelea, i specijalnog predstavnika EU-a u BiH Petera Sorensena, te visokog meĆ°unarodnog predstavnika za BiH Valentina Inzkoa.


Warning: mysql_fetch_array() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/zupskipo/public_html/dno.php on line 122

Warning: mysql_fetch_array() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/zupskipo/public_html/dno.php on line 177

Najčitanije (7 dana)

Å USTAR S NARDELLIJEM: I dalje Ʀemo poticati obnovu turistiĆØkih kapaciteta
GDPR: Smiju li roditelji bez dozvole djece vidjeti ocjene u imeniku
Župski laureati su ĆØs AnĆ°ela ƆesiƦ, Petar Ivelja i Marijo BaroviƦ


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetkovię, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačięe kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeęi naše stranice slažete se s korištenjem kolačięa. Pročitajte više: Uvjeti korištenja