Subota, 15. kolovoza 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Grad:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Grad info    |   Gradski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Grad / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Predsjednik NO Špero: “Vrtlar” nije prezadužen, Vlahušić hoće nekretnine tvrtke

11.07.2014.


Predsjednik Nadzornog odbora dubrovačkog Vrtlara Gordan Špero iz HDZ izdao je danas priopćenje za javnost u kojem se osvrće na izjave gradonačelnika Dubrovnika Andra Vlahušića vezane uz poslovanje te tvrtke. Priopćenje donosimo u cijelosti: 

  -      Na 9. sjednici Gradskog vijeća Grada Dubrovnika, održanoj 5. srpnja 2014. jedna od točaka je bilo prihvaćanje Izvješća o poslovanju  Vrtlara d.o.o.  za 2013. godinu.              

 

 

 

Neugodno sam se iznenadio neprimjerenim istupom gradonačelnika Vlahušića koji je s omalovažavanjem govorio o radu 14 djelatnika Radionice vijenaca i cvjećarnice ove gradske tvrtke, karikirajući njihovu učinkovitost. Pritom je prešutio činjenicu o njihovom pozitivnom poslovanju.

 

 

 

Još me više iznenadio prijedlog o pripajanju 6 djelatnika radionice vijenaca (i njegovoj hvali da je uspio dogovoriti 7 djelatnika) Pogrebnom poduzeću Boninovo. Tim činom on uzima cijeli prihod radionice vijenaca i cvjećarnice (2 200 000 kn) i daje ga profitabilnom poduzeću Boninovo, a dio troškova  odnosno plaće ostalih 7 zaposlenika ostaje kao dodatni trošak Vrtlaru. Stječem dojam da svjesno radi na štetu Vrtlara.

 

 

 

Za 2013. Vrtlar iskazuje gubitak od 2 783 982 kuna, što nije realno stanje jer radovi na skate parku na Montovjerni i u Parku Luja Šoletića, koji su trebali biti isplaćeni iz gradskog proračuna tvrtkama L.T.M. d.o.o. Novaki Bistranski i  Horting d.o.o. u iznosu od 1 516 752 kn fakturirani su na račun Vrtlara. Ti troškovi predstavljaju porezno nepriznati rashod  jer su nastali bez sučeljenih prihoda.

 

 


 

Realni gubitak Vrtlara je 1 267 230 kuna. Točno toliko, koliko iznose otplate glavnice i rate kredita iz prethodnog razdoblja.

 

 

 

Vrtlar nije prezadužena tvrtka jer njezin osnovni kapital u nekretninama (zemljištu i građevinama) iznosi 43 milijuna kuna, a ukupno zaduženje iz prethodnog razdoblja zajedno s ovogodišnjim gubitkom iznosi 10 milijuna kuna.

 

 

 

Još me više iznenadilo kada je gradonačelnik Vlahušić rekao da nekretnine Vrtlara treba preuzeti Grad. Želi li gradonačelnik upropastiti Vrtlar kako bi došao do njegovih nekretnina?

 

 

 

Uvidom u financijsku dokumentaciju i procjenu vrijednosti njegovih nekretnina vidljivo je da bi se kvalitetnom sanacijom (od prodaje nekretnina) ovo poduzeće postavilo na zdrave temelje i od gubitaša moglo postati profitabilna tvrtka na korist ovoj ili nekoj budućoj gradskoj vlasti.  

 

 

  

Uz to, potrebno je iz gradskog proračuna izdvajati više sredstava za obnovu zelenila, na dosadašnju trajnica i grmlja i rekonstrukciju parkova, a ne samo za nužno održavanje zelenih površina pa Vrtlar ne bi trebao svake godine vršiti rebalans  proračuna.

 

 

 

Ako smo najbogatiji Grad, kako tvrdi naš gradonačelnik, perjanica hrvatskog turizma, onda bi se trebalo izdvajati više sredstava kako bismo bili i najljepše uređeni grad.

 

 

 

Ovo pišem kako bi zaštitio tvrtku Vrtlar i njene djelatnike vjerujući da Vrtlar može biti profitabilno poduzeće na korist gradu Dubrovniku i svim njegovim stanovnicima, navodi predsjednik NO Vrtlar d.o.o. Gordan Špero (HDZ).  

 

Najčitanije (7 dana)

Novi slučaj zaraze koronom u Župi dubrovačkoj


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja