Subota, 15. kolovoza 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Grad:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Grad info    |   Gradski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Grad / Grad info /    Sve vijesti iz rubrike info

Otvorena izložba „Oblikovatelji sjećanja“ - plakati i fotografije Igara

12.07.2014.


Retrospektivna izložba „Oblikovatelji sjećanja – fotografi i dizajneri Dubrovačkih ljetnih igara“, koju su povodom svoje 65. obljetnice Igre pripremile u suradnji s Muzejem za umjetnost i obrt, otvorena je pred brojnom publikom sinoć,  11. srpnja u atriju palače Sponza.

 

 

 

Ukupno 34 plakata i 107 fotografija nastalih tijekom 65 godina Igara izloženo je u dva prostora: u atriju palače Sponza i u Multimedijalnom centru Visia, a zahvaljujući Hrvatskoj radioteleviziji i njihovoj Arhivi, izložba je obogaćena multimedijalnim prezentacijama i video projekcijama legendarnih dramskih i plesnih izvedbi s Dubrovačkih ljetnih igara.

 

 

 

Autorica stručne koncepcije izložbe je profesorica povijesti umjetnosti dr. sc. Marija Tonković, a priprema izložbe trajala je gotovo godinu dana jer je materijal trebalo skupiti iz različitih izvora pošto je arhiv Igara dijelom izgorio ratne 1991. godine. Tako je izložba bila idealna prilika da se prikupljenim materijalom, sada digitalno obrađenim, iz raznih muzeja, arhiva i privatnih izvora, dopuni i rekonstruira Arhiv Dubrovačkih ljetnih igara.

 

 

 

Ostvarena u organizaciji Dubrovačkih ljetnih igara i Muzeja za umjetnost i obrt iz Zagreba, uz suradnju s Državnim arhivom u Dubrovniku i Hrvatskom radiotelevizijom i uz podršku Epsona, te pomoć drugih brojnih institucija i pojedinaca, izložba ostaje otvorena do 19. kolovoza.

Najčitanije (7 dana)

Novi slučaj zaraze koronom u Župi dubrovačkoj


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja