Srijeda, 22. siječnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Grad:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Grad info    |   Gradski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Grad / Gradski đir /    Sve vijesti iz rubrike đir

Radost krštenje petog djeteta obitelji Đanić

14.07.2014.


Peto dijete u obitelji Igora i Vande Đanić, osmomjesečnu Gabrijelu, dubrovački biskup mons. Mate Uzinić krstio je u župnoj crkvi sv. Mihajla na Lapadu u nedjelju 13. srpnja pod župnom misom. Prije početka euharistijskog slavlja biskup Uzinić je obitelj Đanić dočekao pred vratima crkve, gdje je započeo obred krštenja u kojem su odgovarajući na biskupa pitanja roditelji zatražili krštenje svog petog djeteta. Tijekom propovijedi biskup je kazao da je obitelj Đanić primjer kako se vjernik ne smije zatvoriti pred poteškoćama, već se treba otvoriti radosti života. Upravo ta otvorenost životu, bitna je poruka u kontekstu današnjeg vremena, naglasio je biskup Uzinić. Osvrćući se na evanđeoski odlomak o sijaču koji sije i na plodno i neplodno tlo, kazao je da i danas Bog sije, ali smo nažalost vrlo često neplodno tlo koje se ne otvara životu, što potvrđuje činjenica da smo narod koji izumire. Naglasio je da je problem na dvije razine: sve je više onih koji se boje stupanja u brak, koji ne žele uzalud potrošiti nešto od života, pa na kraju potroše život; a istovremeno ima i onih koji su u braku, ali se ne žele tako lako otvoriti životu. Pozvao je okupljene obitelji da unatoč ponekad i strahu prije dolaska na svijet novog člana obitelji, ipak se prisjete neizmjerne radosti trenutka rađanja kada svi strahovi nestanu, te su roditelji spremni dati sve za sreću i budućnost svog djeteta. No, biskup je također naglasio da se otvorenost bračnog života ne može mjeriti brojem djece, te da su svjedočanstvo i oni koji ne mogu imati djece.

 

 

 

Na kraju župnik don Željko Kovačević zahvalio je biskupu, ali posebno obitelji Đanić na njihovoj otvorenosti, kazavši kako je ovo prvi put u njegovoj 21-godišnjoj svećeničkoj službi da kao župnik prisustvuje krštenju petog djeteta.

 

 

Radost ovog svečanog čina s ponosim roditeljima podijelila je i župna zajednica sudjelujući na ovom euharistijskom slavlju, no ipak posebno se ovom krštenju radovalo četvero Gabrijelinih braće i sestara: od studenta Tina (21), do srednjoškolca Kristijana (16), i osnovnoškolki Mihaele (12) i Ivane (10).

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja