Srijeda, 22. siječnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Grad:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Grad info    |   Gradski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Grad / Gradski đir /    Sve vijesti iz rubrike đir

„Tartuffe“ oduševio brojnu publiku

17.07.2014.


Nakon Nalješkovićeve farse „Komedija V.“ večer prije, nagrađivani Molierov „Tartuffe“ u režiji Krešimira Dolenčića izveden je sinoć, 16. srpnja u prepunom atriju Poslijediplomskog središta u Dubrovniku, čime je završeno dvodnevno gostovanje studenata Akademije dramskih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu.  

  

Molierov klasik o varalici koji se infiltrirao u bogatu obitelj, „Tartuffe” u režiji Krešimira Dolenčića i izvedbi studenata završne godine studija glume na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu komedija je o raspadu suvremene građanske obitelji, a na 38. Danima satire Fadila Hadžića Krešimiru Dolenčiću donijela je nagradu za najbolju režiju dok je glumački ansambl dobio posebno priznanje za zajedničku igru i prevođenje klasika na suvremeni jezik. Uvijek aktualne tematike, „Tartuffe“pruža mogućnost smještanja u bilo koje vrijeme, pa i ovo današnje te zasluženo privlači brojnu publiku. Tako se i za sinoćnju izvedbu tražila karta više.

 

 

 

Predstava je pripremljena kao diplomski ispit klase Dolenčić, a da se radi o izuzetno talentiranoj generaciji koja je budućnost hrvatskog glumišta pokazali su sinoć:  Adrian Pezdirc, Anđela Ramljak, Anja Đurinović, Dado Ćosić, Bernard Tomić, Hrvojka Begović, Ivan Ožegović, Lukrecija Tudor, Mateja Majerle, Mia Anočić Valentić i Silvio Mumelaš.

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja