Utorak, 11. kolovoza 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Osmisliti i uspostaviti Centar kompetencije za agrume

18.07.2014.


Župan Nikola Dobroslavić sudjelovao je na prvom radnom sastanku o osmišljavanju i uspostavi Centra kompentencije za agrume, održanom u Palači Ranjina.

 

 

 

Ideja o uspostavi Centra kompetencije proizašla je sagledavanjem županijskih najznačajnijih grana gospodarstva i usklađivanja sa Strategijom pametne specijalizacije koja je trenutno u izradi, a koju koordinira Ministarstvo gospodarstva.

 

 

 

Na sastanku je predstavljena i ideja osnivanja Centra kompetencije koji bi osim agruma, prvenstveno mandarine u djelokrug rada uključio i ostale značajne poljoprivredne kulture u našoj županiji te bi uključivao sve relevantne dionike iz javnog i privatnog sektora.

 

 

 

Uz ovaj Centar kompetencije, Dubrovačko – neretvanska županija s partnerima radi na idejama uspostave i Centra kompetencije u marikulturi te Centra kompetencije u kreativnim industrijama.
 

 

 

Na sastanku su sudjelovali i direktorica razvojne agencije DUNEA Melanija Milić, pročelnik za turizam, pomorstvo, poduzetništvo i energetiku Ivo Klaić, v.d. pročelnika za ruralni razvoj i poljoprivredu Ivica Prović, vanjski konzultant za izradu projektnog prijedloga Bojan Bojić, ravnateljica Zavoda za mediteranske kulture Sveučilišta u Dubrovniku Mara Marić sa suradnicama, predsjednik udruge proizvođača „Mandarina“ Mijodrag Kiridžija, predstavnik tvrtke Kor Neretva Robert Doko te voditelj Poljoprivredne savjetodavne službe u Dubrovačko - neretvanskoj županiji Antun Kotlar.

Najčitanije (7 dana)

U Župi korištena lažna novčanica od 1000 kuna
Novi slučaj zaraze koronom u Župi dubrovačkoj
U DNŽ 41 posto noćenja i 50 posto turista u odnosu na isto razdoblje prošle godine


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja