Petak, 14. kolovoza 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Grad:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Grad info    |   Gradski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Grad / Grad info /    Sve vijesti iz rubrike info

Jazziana Croatica na Srđu 21. srpnja

19.07.2014.


Borna Šercar i Jazziana Croatica nastupit će u ponedjeljak, 21. srpnja u 21:30 sati na dojmljivoj pozornici amfiteatra Excelsa nekretnina na Srđu iznad Dubrovnika, za što je organiziran prijevoz žičarom koji je uključen u cijenu ulaznice.

 

 

 

 

Jazziana Croatica, koju čine vrsni jazzisti, saksofonist Vojkan Jocić, pijanist Zvjezdan Ružić, kontrabasist Tihomir Hojsak i bubnjar Borna Šercar, sastav je originalnog etno-jazz zvuka, osnovan sa željom očuvanja hrvatske glazbene baštine, a upravo je baština inspiracija za njihovu originalnu jazz glazbu, koja bi trebala biti autohtona i imanentna podneblju i vremenu u kojem nastaje. Voditelj Jazziane Croatice, skladatelj, bubnjar i udaraljkaš Borna Šercar bio je član Big Banda HRT-a, a djeluje i u Hrvatskom baroknom ansamblu, Simfonijskom orkestru HRT-a, Zagrebačkoj filharmoniji, Vojnom simfonijskom puhaćem orkestru, Orkestru HNK u Zagrebu i drugima.

 

 

 

 

Njihov prvi album „A little Book of Notes“ koji objedinjuje obrade antologijskih djela hrvatske glazbe poput Bersinih „Sunčanih polja“ i Gotovčevog Kola iz „Era s onoga svijeta“ nagrađen je diskografskom nagradom Porin u kategoriji za najbolju jazz skladbu 2010. godine. Drugim albumom „Nehaj“ Šercar tematizira povijesne trenutke i krajolike svoje inspiracije; od senjskih uskoka, preko poezije Vladimira Nazora i glazbe Blagoja Berse, a nagrada Porin ovom albumu je pripala za skladbu „Melancholy“ u kategoriji najbolje jazz skladbe 2012. godine.

 

 

 

 

Pod pokroviteljstvom Excelsa nekretnina, prijevoz žičarom do amfiteatra na Srđu uključen je u cijenu ulaznice, a polasci su organizirani od 20 sati i 30 minuta do 21 sat.

Najčitanije (7 dana)

Novi slučaj zaraze koronom u Župi dubrovačkoj


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja