Ponedjeljak, 13. srpnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Županija info /    Sve vijesti iz rubrike info

Bivši pomorac slavio mladu misu usred mljetskog nacionalnog parka

21.07.2014.


Mljetski isusovac p. Petar Nodilo, slavio je svoju mladu misu na otočiću sv. Marije na Mljetu u nedjelju 20. srpnja u zajedništvu s mnogobrojnim svećenicima, rodbinom i prijateljima. Posebnost ove mlade mise je i činjenica da je slavljena usred jednog nacionalnog parka, kao i da je prva na Mljetu nakon više od 200 godina.

 

 

 

 

Na početku župnik svih triju mljetskih župa don Mato Puljić pozdravio je sve okupljene, a posebno mladomisnika, njegove roditelje, isusovačkog provincijala, te izrazio svoju radost zbog ovog velikog događaja slavlja mlade mise.

 

 

 

 

Propovijed je održao poznati isusovački propovjednik, trenutno na službi duhovnika Studentskog katoličkog centra u Zagrebu, p. Ike Mandurić. Upitao se „Čemu sve ovo?“ Zašto je Petar postao svećenik, ne bi li bilo puno bolje da je krenuo nekim drugim putem? Trebaju li nam danas svećenici, ma treba li nam uopće Crkva?“ Nije direktno odgovorio na postavljena pitanja, već je ukazao na činjenicu da danas kada bi mnogi željeli drugačije, sve više i više je mladih koji se okupljaju u crkvama, i sve više je mladih kojima su potrebni svećenici. Usporedio je okupljanja mladih na različitim zabavama nakon kojih ostaje nered, te desetke tisuća mladih na okupljanjima duhovnog karaktera nakon čega ostaju iznimno pozitivni duhovni plodovi, spomenuvši se i nedavnog održanog Susreta hrvatske katoličke mladeži u Dubrovniku. Uz takvu potrebnu mladih za vjerom i Bogom dolazi i potreba za svećenicima, te je propovjednik pozvao mladomisnika upravo na tu zadaću donošenja Boga svim ljudima. Mladomisnik se na kraju svima zahvalio, izrazivši nadu da će uspjeti ostvariti barem dio onoga što je propovjednik stavio pred njega kao zadatak.

 

 

 


Pater Petar Nodilo rođen je kao drugi od trojice sinova, 1975. godine na otoku Mljetu, u Babinom Polju gdje je i kršten 1977. godine. Majka Vjera je medicinska sestra, a otac Nikola pomorac. Petar je prve razrede osnovne škole završio na Mljetu, a kasnije razrede i srednju Pomorsku školu u Dubrovniku. Nekoliko je godina radio na brodu kao konobar. U isusovački novicijat u Splitu ušao je 2006. godine. Nakon dvije godine novicijata, dovršio je u Zagrebu svoje filozofske i teološke studije, koje je već prije bio započeo, te je nakon toga obavio godinu prakse u isusovačkoj rezidenciji u Osijeku. Od 2010. godine nalazi se na specijalizaciji iz teologije na Papinskom sveučilištu Gregorijana u Rimu, a od jeseni ove godine bit će kapelan u poznatoj isusovačkoj župi u Palmotićevoj ulici u Zagrebu. Za đakona je zaređen u Dubrovniku 5. listopada 2013., a za svećenika u Zagrebu 21. lipnja ove godine.

Najčitanije (7 dana)

Stožer: Sedam novozaraženih na jugu Hrvatske


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja