Subota, 4. srpnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Konstituirajuća sjednica Savjeta za razvoj vinogradarstva i vinarstva u DNŽ

22.07.2014.


Župan  Nikola Dobroslavić i direktorica Regionalne razvojne agencije DUNEA-e Melanija Milić, zajedno s vinarima i ostalim članovima održali su  konstituirajuću sjednicu Savjeta za razvoj vinogradarstva i vinarstva u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

 

 

U Savjet su odlukom Županijske skupštine još imenovani Maja Cebalo, Andro Crvik, Mato Violić, Frano Vlašić, Jozo Rabušić, Niko Meštrović, Mihovil Štimac, Ivo Cibilić, Božo Martinović, Frano Miloš, Janko Jovanov, Davor MartinovićMaro Kristić, Milan Perić, Smiljan Mustapić, Ante Šeparović, te voditeljica Odjela za poljoprivredu i ruralni razvoj u DUNEA-i Helena Kangjera.

 

 

 

Na sjednici je raspravljano o aktivnostima i rezultatima prvog regionalnog vinskog festivala Dubrovnik FestiWinea. Zaključeno je kako je riječ o odličnoj ideji koja bi se, uz određene korekcije, trebala razvijati i dalje te je najavljen i datum festivala za iduću godinu – 24. i 25. travnja 2015.

 

 

 

Članovi Savjeta pozdravili su i ideju uspostavljanja muzeja vinarstva u Putnikovićima te su im predstavljene dosadašnje aktivnosti učinjene u tom smjeru.

 

 

 

Također je razmotren i Prijedlog  Pravilnika o dodjeli znaka kvalitete ruralnog područja Dubrovačko-neretvanske županije, koji bi se uskoro trebao donijeti, a koji bi koristili i vinari za svoja vina.

 

 

 

Razgovaralo se i o kreiranju nove marke crnog vina koja bi pod jednom etiketom obuhvatila vina srednje kvalitete od plavca malog, te o sredstvima iz EU fondova namjenjenima vinarstvu i vinogradarstvu.

 

 

 

Savjet je ustrojen temeljem Strategije razvoja vinarstva i vinogradarstva koju je Županija usvojila prošle godine. Ciljevi Strategije, koje će provoditi Savjet, su brendiranje vina, kontrola kvalitete vina, poboljšanje promocije i prodaje vina, bolja suradnja s ugostiteljima i hotelijerima kako bi se pospješila prodaja županijskih vina te korištenje poticajnih sredstava od Ministarstva poljoprivrede i fondova Europske unije.

Najčitanije (7 dana)

Mladić iz Župe ima koronu
KAKVOĆA MORA: Srebreno tek zadovoljilo uvjete
KORONA: Nema novih slučajeva, 162 osobe u samoizolaciji


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja