Subota, 4. srpnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Grad:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Grad info    |   Gradski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Grad / Gradski đir /    Sve vijesti iz rubrike đir

Nakon kolaža „65 godina Dunda na Igrama“, u petak projekcije „Sjećanja grada“

24.07.2014.


U sklopu filmskog programa „Ljetne igre iz arhiva Hrvatske televizije“ i u suradnji s Kinematografima Dubrovnik premijerno je prikazan dokumentarno - filmski kolaž „65 godina Dunda na Igrama“, sinoć, 23. srpnja u ljetnom kinu Slavica, a atraktivne filmske projekcije „Sjećanja grada“ autora Hrvoja Juvančića posvećene glazbenom programu Igara odvijat će se u petak, 25. srpnja u večernjim satima na vratima od Pila i na Luži.

 

 

 

Dokumentarno-filmski kolaž „65 godina Dunda na Igrama“ posvećen je ovogodišnjoj premijeri Držićeve najjpopularnije komedije  na Dubrovačkim ljetnim igrama koja će se u režiji Krešimira Dolenčića i izvedbi Festivalskog dramskog ansambla odigrati 9. kolovoza na Držićevoj poljani. Počevši od video zapisa „Dunda“ iz 1954. u ovom ahivsko dokumentarnom kolažu nižu se ulomci iz Stupičinog, Spaićevog i Juvančićevog „Dunda Maroja“, a iz emisija Hrvatske televizije koje uz „Dunda“ prikazuju i ljetni život Dubrovnika pedesetih, šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog stoljeća. Kolaž o „Dundu“ na Igrama završava izvrsnim dokumentarcem Vinka Brešana o nastanku „Dunda Maroja“ redatelja Krešimira Dolenčića iz 1995. godine, u kojemu se između ostalih poznatih hrvatskih glumaca, pojavljuje i neprežaljeni Pređo. U proizvodnji Hrvatske radiotelevizije, autor kolaža je redatelj Hrvoje Juvančić.

 

 

Još jedna besplatna projekcija spomenutog dokumentarno - filmskog kolaža „65 godina Dunda na Igrama“ na programu Igara je 10. kolovoza u 21:30 sati u ljetnom kinu Slavica.

Najčitanije (7 dana)

Mladić iz Župe ima koronu
KAKVOĆA MORA: Srebreno tek zadovoljilo uvjete
KORONA: Nema novih slučajeva, 162 osobe u samoizolaciji


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja