Subota, 4. srpnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Župan s japanskim ministrom pravosuđa

27.07.2014.


Župan Nikola Dobroslavić, njegova zamjenica Marija Vučković i predsjednik Županijske skupštine Ivan Margaretić  primili su u posjet delegaciju japanskog Ministarstva pravosuđa na čelu s ministrom Sadakazu Tanigakijem i japanskim veleposlanikom u Hrvatskoj Keiji Ideom.

 

 

 

Na sastanku je minister Tanigaki kazao kako je već dva desetljeća uključen u diplomatske odnose svoje države i Hrvatske. Tako je kazao da je u vrijeme kada je Japan  1992. uspostavljao diplomatske odnose s Hrvatskom bio član parlamentarne komisije koja je bila zadužena za to pitanje. Također, Tanigaki je već deset godina predsjednik te komisije.

 

 

 

Tanigaki se županu zahvalio i na pomoći koju su hrvatski državljani uputili Japanu kada je prije tri godine pogođen potresu, a izrazio je i sućut žrtvama nedavnih poplava u Slavoniji te je dodao kako će Japan naći načina da pomogne stradalima.

 

 

 

Župan se zahvalio na svemu što je Japan učinio za Hrvatsku  te je dodao kako „smo uvijek doživljavali Japan kao velikog prijatelja”. Župan je podsjetio kako su prošle godine u posjetu Dubrovniku bili princ Akishino i princeza Kiko te da u Grad dođe oko 42 tisuće turista iz Japana.

 

 

 

Ministra Tanigaki je zanimalo gospodarstvo Županije, a osobito turizam i to onaj kruzerski. Naime, rekao je kako Japan razmišlja o pojačanju djelatnosti u turizmu, pa i putem kruzing turizma. Stoga je župana upitao o iskustvima s kruzerima. Župan je kazao kako je kruzing turizam, kojemu je Dubrovnik najveća luka na ovoj strani Jadrana, dobar te da se nada kako će Grad uskoro postati „homeport” za neke od tih brodova. No, istaknuo je i nekoliko problema oko kruzera- prije svega gužve do kojih dolazi kada se u istom trenutku u Gradu nađe od 12 do 14 tisuća gostiju s kruzera.

 


Nakon sastanka u Županiji župan i suradnici otišli su s japanskom delegacijom u obilazak povijesnih znamenitosti Dubrovnika.

Najčitanije (7 dana)

Mladić iz Župe ima koronu
KAKVOĆA MORA: Srebreno tek zadovoljilo uvjete
KORONA: Nema novih slučajeva, 162 osobe u samoizolaciji


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja