Srijeda, 22. siječnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Grad:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Grad info    |   Gradski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Grad / Gradski đir /    Sve vijesti iz rubrike đir

FOTO: Program „Pisci na Igrama“ otvorio Baricco i „Ocean more“

30.07.2014.


U sklopu programa „Pisci na Igrama“ kojeg drugu godinu za redom ostvaruju Dubrovačke ljetne igre i Hrvatsko društvo pisaca, „Nekoliko zamišljenih prizora prema romanu Alessandra Baricca Ocean more“ premijerno je izvedeno u suradnji s HNK Varaždin, Talijanskim institutom za kulturu i Veleposlanstvom Italije u Zagrebu, sinoć, 29. srpnja u kupalištu Šulić.  

 

 

Izbor iz romana „Ocean more“, preradbu, scensku prilagodbu, scenografiju i izbor glazbe  za „Nekoliko zamišljenih prizora...“ napravila je Mani Gotovac, suautorstvo scenske prilagodbe potpisuje Robert Plemić, kostimografiju Belinda Radulović, likovnu intervenciju Ivan Midžić, prvakinja SNG Maribor Iva Babić igra Bariccovu Ann Deveria, Plassona Robert Plemić, Bartlebooma Bruno Kontrec, a u ulogama Naratora, Asistenta i Pijaniste pojavljuje se Ivan Čuić. „Nekoliko zamišljenih prizora prema romanu Alessandra Baricca Ocean more“ na programu je još večeras, 30. srpnja u kupalištu Šulić s početkom u 23:00 sata, umjesto u 21:30 sati kako je ranije najavljivano, a radi oseke, odnosno da bi se osigurala dovoljno niska razina mora i niska razina buke. Premijernoj izvedbi je nazočio i sam autor Alessandro Baricco, koji će svoju literarnu večer imati sutra, 31. srpnja s početkom u 21:30 minuta u palači Sponza kad će govoriti o pisanju, o baroknoj glazbi, o svojoj školi kreativnog pisanja „Holden“ i drugim temama. Ovo je prvo javno pojavljivanje u Hrvatskoj ovog, možda najpoznatijeg i najcjenjenijeg suvremnog talijanskog pisca i autora jedanaest romana od kojih su gotovo svi bestselleri diljem svijeta.

 

 

Program naslovljen po citatu „Pijesak dokle ti oko seže“ iz romana „Ocean more“ Alessandra Baricca publici će na 65. Dubrovačkim ljetnim igrama, u ukupno šest večeri predstaviti četiri pisaca, a nakon „Ocean more“ i Bariccove literarne večeri slijedi večer Arsena Dedića pod nazivom „Pisac opće prakse“ uz pratnju Matije Dedića na glasoviru, 13. kolovoza s početkom u 21:30 sati u atriju Kneževa dvora, nakon ćega će se u ljetnom kinu Jadran u 23:30 sati prikazati dokumentarac o njegovom životu i radu „Moj zanat“. Pod nazivom „Naplatna stanica“, svoju večer imat će hrvatski pisac Ivan Vidić, 17. kolovoza u atriju palače Sponza. „Naplatna stanica“ jedna je od kratkih priča iz Vidićeve nedavno izdane zbirke novela „Južna država“, a za ovu prigodu tekst će za scenu prilagoditi Krešimir Dolenčić. Program će zatvoriti „Bez odraza“ iz zbirke novela „Mrtvima ništa ne treba“ Iva Brešana, a u scenskoj prilagodbi Vinka Brešana, 19. kolovoza u atriju palače Sponza.  

 

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja