Ponedjeljak, 28. rujna 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Nastavak prodaje dionica Hotela Plat – određena vrijednost 100 milijuna kuna

31.07.2014.


Na 7. sjednici Upravnog vijeća Centra za restrukturiranje i prodaju donesena je Odluka o početnoj cijeni i provedbi postupka javnog prikupljanja obvezujućih ponuda za kupnju dionica društva Plat d.d. Plat- drugi krug (182.440 dionica društva) .  

 

 

 

U priopćenju Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom ističu kako je u prvom krugu stiglo 15 neobvezujućih pisama interesa, a potencijalni investitori nisu u drugom krugu dužni predati obvezujuću ponudu.

 

 

 

Svi ponuditelji koji su dostavili pismo interesa za kupnju dionica društva bit će pisanim putem pozvani na podnošenje obvezujućih ponuda, a u pozivu su definirani uvjeti i elementi za podnošenje ponuda, sukladno navednoj Odluci i Uredbi o načinu prodaje dionica i poslovnih udjela ( NN 129/13).

 

 

 

Treba istaknuti kako se Odluka o početnoj cijeni i provedbi postupka javnog prikupljanja ponuda izradila u suradnji s relevantnim i stručnim službama te je usuglašena i s nadležnim ministarstvom.

 

 

 

Odlukom o drugom krugu prodaje dionica društva definirana je početna cijena za kupnju dionica Društva, što iznosi 548,10 kn po dionici, odnosno 99.995.364,00 kuna za sve dionice koje su predmet prodaje. Osim ponuđene cijene za kupnju dionica Društva, potencijalni ponuditelji su dužni ponuditi investicijsko ulaganje u Društvo u minimalnom iznosu od 92.000.000,00 kuna, sukladno važećoj prostorno planskoj dokumentaciji, na način da svi smještajni objekti Društva moraju biti kategorizirani minimalno kategorijom 4*. Ulaganje se mora izvršiti iz vlastitih sredstava izabranog ponuditelja u roku od najviše 3 godine od sklapanja ugovora o prodaji i prijenosu dionica Društva. Odlukom o prodaji definirani su i kontrolni mehanizmi kako bi se pratilo ispunjenje obveza iz Programa ulaganja, stoji u pripćenju.

 

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja