Subota, 4. srpnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Bespovratna sredstva za ugradnju sunčanih toplinskih kolektora

31.07.2014.


 

Dubrovačko-neretvanska županija je uz sufinanciranje Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost objavila  Natječaj za subvencioniranje provedbe mjera povećanja korištenja obnovljivih izvora energije.

 

 

 

Naime, DNŽ je provela natječaj putem kojeg će u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost bespovratnim novčanim sredstvima sufinancirati izmjenu vanjske stolarije i toplinske izolacije vanjske ovojnice (fasada) na 15 obiteljskih kuća na svom području.

 

 

 

Natječajem će se subvencionirat ugradnja sunčanih toplinskih kolektora za pripremu potrošne tople vode ili za pripremu potrošne tople vode i grijanje te kotlovskih sustava na biomasu za centralno grijanje (kotlovi na drvnu sječku, pelete i pirolitički kotlovi).

 

 

 

Podnositelj prijave može ostvariti pravo na korištenje subvencije za svaki sustav OIE pojedinačno ili za oba sustava kumulativno.

 

 

Troškovi ugradnje sustava OIE, subvencionirat će se u iznosu od 55,81% nepovratnih sredstava, odnosno do maksimalnog iznosa od 16.744,00 kn po sustavu OIE ili do 33.448,00 kn, ako Podnositelj prijave podnese zahtjev za sufinanciranje oba sustava OIE.

 

 

Natječajem se planira dodijeliti 45 subvencija. Ukupan broj sufinanciranih kućanstava može se promijeniti sukladno raspoloživim financijskim sredstvima.

 

 

Pravo na korištenje nepovratnih novčanih sredstava Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i Dubrovačko-neretvanske županije može ostvariti fizička osoba na postojećoj obiteljskoj kući koja je u njenom osobnom vlasništvu ili u vlasništvu članova njene uže obitelji.

 

 

Natječajna dokumentacija je dostupna na internetskoj stranici Dubrovačko-neretvanske županije, http://dnz.hr te u prostorijama Upravnog odjela za turizam, pomorstvo, poduzetništvo i energetiku na adresi Pred Dvorom 1, 20 000 Dubrovnik.

 


Sve informacije o Natječaju mogu se dobiti na telefon 020/351-420 ili na e-mail: maro.kristic@dnz.hr.

Najčitanije (7 dana)

Mladić iz Župe ima koronu
KAKVOĆA MORA: Srebreno tek zadovoljilo uvjete
KORONA: Nema novih slučajeva, 162 osobe u samoizolaciji


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja