Ponedjeljak, 28. rujna 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Grad dao Župi suglasnost za kuplju zemljišta za groblje

07.10.2013.


Gradsko vijeće Grada Dubrovnika dalo je suglasnost  Općini Župa dubrovačka za kupnju zemljišta za potrebe izgradnje groblja na Dupcu, uz amandman Kluba vijećnika grupe birača Srđ je Grad.

 

U obrazloženju amandamana, Srđevci,  ostalo podsjećaju kako je Predugovorom bilo predviđeno da se ugovori za kupnju  zemljišta između suvlasnika zemljišta i Općine Župa dubrovačka sklapaju prema dinamici uređenje zemljišnoknjižnog stanja za svaku pojedinu česticu, te da će se to dogoditi nakon provedbe pojedinih prijavnih listova nakon izrađenog parcelacijskog elaborata, ali da se suprotno tim odredbama Predugovora Ugovorom se predviđa kupnja suvlasničkih dijelova čestica.

 

- Kako parcelacijski elaborat nije izrađen, pa slijedom toga nije ni došlo do provedbe prijavnih listova za parcelaciju i djelovi čestica time nisu dobili svoje zemljišnoknjižne oznake, to ima za posljedicu da se o njima ne može zaključivati Ugovor o kupoprodaji, stoji u obrazloženju vijećnika Srđ je Grad, te ističe:

 

- Obzirom na takvo stanje ugovor se može zaključiti samo za čest. zem. 199 zk.ul. 160 i čest. zem 211/2 zk. ul. 369. K.O. Čibača koje se kupuju u cjelini, dok će se za ostale čestice navedene u nacrtu ugovora, a koje su u statusu suvlasništva, suglasnost moći dati tek kada iste nakon parcelacije dobiju svoju zemljišnoknjižnu oznaku.

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja