Petak, 29. ožujka 2024.



Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Crna kronika /    Sve vijesti iz rubrike Crna kronika

Policija o slučaju Žeravica: Lisicama i šakom pijan udario policajce, privodimo ga

04.08.2014.


Policijska uprava dubrovačko-neretvanska oglasila se priopćenjem o slučaju Antuna Žeravice koji je danas tijekom dana izašao iz bolnice i potom će biti priveden. Priopćenje donosimo u cjelosti.  

     

 

 

Policijski službenici Policijske postaje Dubrovnik proveli su kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjakom osumnjičenim za kazneno djelo prisile prema službenoj osobi.

 

 

Naime,  31.srpnja oko 3.10 sati, na Stradunu u Dubrovniku, prilikom prolaska dvojice policijskih službenika 37-godišnjak ih je počeo verbalno vrijeđati.

 

 

Kada su policijski službenici pokušali provjeriti njegov identitet, odbio im je dati na uvid osobne dokumente te nastavio i dalje s vrijeđanjem i omalovažavanjem.

 

 

Unatoč upozorenju, nastavio je s činjenjem prekršaja, kada mu je priopćeno da je uhićen. Budući se opirao uhićenju pružajući aktivni otpor, nad njim su, sukladno Zakonu o policijskim poslovima i ovlastima, uporabljena sredstva prisile. 

 

 

Tijekom postupanja policijskih službenika osumnjičeni 37-godišnjak je ozlijedio dvojicu policijskih službenika, jednog udarivši iznad lijevog oka sredstvima za vezivanje koje mu je prethodno policijski službenik stavio na ruku, a drugog zatvorenom šakom u lice, nakon čega je pokušao pobjeći, a u čemu je spriječen uz uporabu sredstva prisile.

 

 

Dolaskom u prostorije policije obavljeno je alkotestiranje te mu je utvrđena koncentracija alkohola od 1,01 g/kg. Potom se požalio na svoje zdravstveno stanje  zbog čega je odmah odveden u dubrovačku bolnicu gdje je nakon liječničkog pregleda zadržan na promatranju, dok su obojici policijskih službenika nakon obavljenog liječničkog pregleda utvrđene lakše tjelesne ozljede. 

 

 

Po otpuštanju iz dubrovačke bolnice,  nad njim je u petak, 1. kolovoza, provedeno kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela prisile prema službenoj osobi. Po završetku kriminalističkog istraživanja kada mu je, nakon konzultacija s nadležnim državnim odvjetništvom, priopćeno da će biti predan pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave, osumnjičeni je zatražio liječničku pomoć žaleći se na svoje zdravstveno stanje te su pozvani djelatnici Hitne medicinske pomoći koji su ga prevezli u dubrovačku bolnicu gdje je do danas, 4.kolovoza, zadržan. 

 

 

Osumnjičeni 37-godišnjak će tijekom današnjeg dana uz kaznenu prijavu biti predan pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave. 

Vezane vijesti

POTPORA ŽERAVICI: Za pola sata preko tisuću ljudi u Facebook grupi potpore
Antun Žeravica priveden, policija tvrdi da je napao policajce...

Najčitanije (7 dana)

PU dubrovačko-neretvanska zapošljava u više odjela, provjerite uvjete
Lonza odgovara na pitanje tko će biti kandidat HDZ-a za župskog načelnika
Grofovi obnovili hrvatsku zastavu na stijeni poviše Komolca


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja