Petak, 29. ožujka 2024.



Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Župski đir /    Sve vijesti iz rubrike đir

JADRANSKE IGRE: FunH20 natjecao se na Korčuli

04.08.2014.


U nedjelju 03.8.2014. na bazenu KPK Korčula održane su druge po redu Jadranske igre drugog kruga u kojima smo saznali još jednog finalista pete sezone, a to je Plina istočna iz Ploča.

 

 

Laki pingvini (Korčula), Šišmiši (Konavle), FunH20 (Župa dubrovačka), Kamen (Brela), Plina istočna (Ploče) i AŠD Orašac (Dubrovnik) jučerašnje su ekipe koje su na terenu na Korčuli napravile pravi show program.  

 

 

Već se pri samom dolasku vidjelo da će večer proći u jako dobrom tonu, kada su se uz ekipe na Korčuli pojavili i njihovi vjerni navijači. Najviše ih je naravno bilo na strani domaće ekipe Laki pingvini, no najglasniji su ipak bili navijači ekipe AŠD Orašac i Fun H2O, koji su nam pokazali što je navijanje i prijateljstvo kada su se udružili i zajedničkim snagama bodrili obje ekipe. Uz takvo zaleđe – ritam bubnjeva, glasno skandiranje i čak četiri bakljade koje smo imali prilike vidjeti, ekipe su jednostavno morale uživati  i veseliti se bez obzira na ostvarene bodove i rezultate.

 

 

Leteći vaterpolo, utrka bačvi, pršut, mošarka i potezanje konopa – pet je igara u kojima su se natjecale ekipe. U letećem je vaterpolu najbolji rezultat ostvarila ekipa AŠD Orašac koja je sa preko 120 punata osvojila najviše bodova te se u startu nametnula kao jedna od potencijalnih ekipa za osvajanje odličja. Nakon lošijih rezultata prošle sezone, i kod ekipe iz Ploča bilo je vidljivo da su ove godine spremniji, a to su pokazali već u drugoj igri u kojoj su njihove ljepše polovice iz ekipe ostvarile najbolji rezultat u utrci bačva te time ekipi donijele velikih 10 bodova i vodstvo. Po završetku treće igre dogodio se potpuni preokret, tribine su doživjele potpuni trans i euforiju, a sve to zahvaljujući domaćoj ekipi Laki pingvini koji su izvrsnim vremenom od 23 sekunde u igri pršut izjednačili s do tada vodećom ekipom iz Ploča. U mošarci pak je ponovno briljirala ekipa AŠD Orašac te su se time progurali do prvog mjesta dijeleći isti broj bodova s ekipom domaćina.

 

 

O pobjedniku je i ovog puta odlučivala posljednja igra, a ekipa Plina istočna nikada nije izgubila u ovoj igri; pa ni jučer na Korčuli kada su bez imalo poteškoća povukli sve svoje protivnike te se sa ukupno  41 bodom vinuli iznad svih do finala ovogodišnjih Jadranskih igara. Ponos Neretve i neretvanskog kraja nakon godinu dana pauze ponovno će se natjecati u finalu i biti dio elitnog društva 23. kolovoza u Novalji na otoku Pagu. Laki pingvini iz Korčule sa 37 bodova završili su natjecanje kao drugoplasirani, a na treće se mjesto sa 34 boda smjestila ekipa iz Orašca.

Najčitanije (7 dana)

PU dubrovačko-neretvanska zapošljava u više odjela, provjerite uvjete
Lonza odgovara na pitanje tko će biti kandidat HDZ-a za župskog načelnika
Grofovi obnovili hrvatsku zastavu na stijeni poviše Komolca


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja