Srijeda, 5. kolovoza 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Županijski đir /    Sve vijesti iz rubrike đir

Župan sa suradnicima u Kninu

05.08.2014.


Župan Nikola Dobroslavić, pročelnici Marijeta Hladilo i Blaž Pezo te saborski zastupnik Branko Bačić i županijski vijećnik Mato Franković, ujedno čelnici županijskog i gradskog HDZ-a sudjelovali su danas u Kninu u svečanom programu obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja.

 

 


Svečanost je započela budnicom gradskim ulicama u 8 sati, a potom je podignuta državna zastava na kninskoj tvrđavi.

 

 

Položeni su vijenci i zapaljene svijeće ispred spomenika hrvatske pobjede "Oluja '95" gdje je održana i središnja proslava. Održan je mimohod pripadnika oružanih snaga, policije i braniteljskih stradalničkih udruga te državnog vrha gradskim ulicama do crkve Gospe Velikoga Hrvatskoga Krsnog Zavjeta gdje je bila služena i svečana sveta misa za Domovinu. Misno slavlje predvodio je šibenski biskup Ante Ivas, a u koncelebraciji je bio i vojni biskup Juraj Jezerinac.

 

 

Inače, župan Nikola Dobroslavić uputio je čestitku povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja.  

 

 

- Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i dan hrvatskih branitelja naš je veliki blagdan. On obilježava vjerojatno najveći događaj u hrvatskoj povijesti – pobjedu u operaciji Oluja, konačno slamanje velikosrpske agresije na Hrvatsku. Veličanstvena pobjeda hrvatske vojske u oslobađanju zaposjednutih područja Knina, Like, Banovine, Korduna potvrdila je snagu hrvatskog vojnika, najavila uspostavu ustavnopravnog poretka na cijelom hrvatskom teritoriju, što je kasnije i ostvareno mirnom reintegracijom hrvatskog Podunavlja. Doprinos branitelja s područja naše županije ukupnoj hrvatskoj pobjedi bio je značajan. Brojni naši branitelji aktivno su sudjelovali u operacijama Bljesak i Oluja. Važan doprinos bila je, međutim, i sama obrana Grada, a na poseban način su to bile osloboditeljske akcije u svibnju i listopadu 1992. kojima je oslobođen cijeli hrvatski jug. Klanjamo se žrtvama koje su pale u borbi za slobodu i samostalnost hrvatske domovine, nećemo ih nikad zaboraviti. Uvijek ćemo cijeniti žrtvu invalida, logoraša, svih branitelja. Zahvaljujemo Bogu za ovaj dar slobode. Zahvaljujemo našim braniteljima, cijelom hrvatskom narodu u zemlji i inozemstvu, svim građanima Hrvatske koji su ovoj pobjedi dali svoj obol. Zahvaljujemo prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu na mudrosti kojom je ujedinio sve u obrani Domovine i poveo narod u borbi za slobodu i samostalnu državu. Zahvalni smo na svemu što danas uživamo. Međutim jedna karika nedostaje u lancu koji simbolizira hrvatsku cjelovitost. Ta karika je Pelješki most - čvrsta veza hrvatskog juga s ostatkom Domovine. Hrvatska taj dug prema svome Jugu mora što skorije izvršiti. Naši poginuli junaci su se sigurno i za to borili braneći Domovinu i darujući njenoj slobodi i cjelovitosti svoje živote, stoji u čestitki. 

Najčitanije (7 dana)

KORONA: Četvero novozaraženih, dvoje stranaca
LIBERTAS: Novi vozni red autobusa
Što sve ima na Župskoj placi


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja