Subota, 4. srpnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

PEGASUS - Osnivanje socijalne zadruge “Lavandula”

07.08.2014.


Upravni odjel za međugeneracijsku solidarnost, branitelje i obitelj na završnoj konferenciji gotovo stotinu tisuća eura vrijednog projekta PEGASUS  predstavio je rezultate projektnih aktivnosti.

 

 

 

Cilj projekta PEGASUS bio  je  osnivanje  socijalne zadruge „Lavandula“ koja je osnovana u Pločama jer je velika većina osnivača, a sada već zadrugara, iz doline Neretve. Socijalna zadruga „Lavandula“ će omogućiti  dosadašnjim korisnicima projekta PEGASUS odnosno sadašnjim  i svim budućim zadrugarima, rješavanje problema vlastite isključenosti i nezaposlenosti  kroz priliku za ponovno  uključivanje  u društvo i život zajednice.  Zadrugari će izrađivati suvenire od lavande te pronalaziti tržišta za svoje proizvode kako bi stvaranjem vlastitih prihoda osigurali održivost poslovanja socijalne zadruge.  Pružanjem prilika za zapošljavanje marginaliziranim i socijalno isključenim skupinama , socijalna zadruga „Lavandula“ će težiti ostvarivanju svoje socijalne misije.

 

 

Ukupna vrijednost projekta,započetog  u kolovozu 2013. godine, je  96,5 tisuća eura od čega je iz fondova  IPA 4 komponente za razvoj ljudskih potencijala Europske unije dobiveno 87 posto iznosa, a DNŽ je sudjelovala s 13 posto. U provedbi ovog projekta, partneri  DNŽ su Regionalna razvojna agencija   DUNEA i centri za socijalnu skrb na području županije: Dubrovnik, Korčula, Metković i Ploče. Projekt je osmišljen s ciljem jačanja i uključivanja u društvo predstavnika marginaliziranih skupina,  u ovom slučaju dugoročno nezaposlenih osoba.

Najčitanije (7 dana)

Mladić iz Župe ima koronu
KAKVOĆA MORA: Srebreno tek zadovoljilo uvjete
KORONA: Nema novih slučajeva, 162 osobe u samoizolaciji


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja