Subota, 15. kolovoza 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Grad:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Grad info    |   Gradski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Grad / Grad info /    Sve vijesti iz rubrike info

Najljepši ulomci klasičnih i suvremenih baleta na Revelinu

11.08.2014.


Polaznici Međunarodne ljetne baletne škole koja se u trajanju od dva tjedna održava u Dubrovniku, za svoju završnu večer priredit će baletni koncert s ulomcima iz više klasičnih i suvremnih baleta pod nazivom „Preparation....grand sissonne“, sutra, 12. kolovoza u 21:30 sati na taraci tvrđave Revelin.

 

 

 

Međunarodnu ljetnu baletnu školu, u kojoj u dva tjedna trajanja polaznici iz cijelog svijeta prolaze intenzivni program klasičnog i suvremenog baleta pod vodstvom svjetski priznatih baletnih umjetnika, zajednički organiziraju baletni odjel Umjetničke škole Luke Sorkočevića i umjetnička organizacija B.F.K. Ovogodišnji predavači su Nina Semizorova, bivša prima balerina Boljšoj teatra i dobitnica brojnih nagrada i priznanja, danas baletni majstor i pedagog u Boljšoj teatru, te predavač na Ruskoj akademiji kazališnih umjetnosti; Aleksandr Lukjanov, nekadašnji prvak baleta HNK u Zagrebu i Northern Balleta u Manchesteru, prvi solist Nacionalne opere i baleta u Kijevu te gost solist u Boljšoj teatru i Kirov baletu, a ujedno i umjetnički direktor B.F.K organizacije i Ivica Bago, hrvatski plesač i koreograf suvremenog plesa.

 

 

 

Baletni koncert koji će biti izveden na Revelinu čine dijelovi iz klasičnih baleta i suvremene koreografije, uključujući fragmente iz baleta “Trnoružica”, “Corsaire”, “Paquita”, “Esmeralda”, “Don Quixote” i “Talisman” prema koreografiji Mariusa Petipa, fragmente iz baleta „Cipollino“ u koreografiji A. Lukjanova prema G. Majorovu, iz “Orašara” u koreografiji Aleksandra Lukjanova, suvremene balete “Midnight Waltz”, “Balkan” i “Isolate” u koreografiji Ivice Baga, “Wounded” u koreografiji Aleksandra Lukjanova, te mađarske, irske i ciganske karakterne plesove također u koreografiji Aleksandra Lukjanova. 

Najčitanije (7 dana)

Novi slučaj zaraze koronom u Župi dubrovačkoj


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja