Utorak, 7. srpnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Hidrometeorološki radar iz projekta ADRIARadNet postaje dio državne meteorološke mreže

12.08.2014.


Župan Nikola Dobroslavić sa suradnicima na radnom sastanku s ravnateljem Državnog hidrometeorološkog zavoda Ivanom Čačićem razgovarao je o tijeku projekta ADRIARadNet u kojem, uz talijanske i albanske partnere, sudjeluje i Dubrovačko-neretvanska županija kao jedini hrvatski partner.

 

 

 

Uspješnom realizacijom projektnih aktivnosti predviđenih u prvom tromjesječju 2015. godine na našem će se području postaviti mini hidrometeorloški radar koji će postati dio državne meteorološke mreže.
 

 

Ravnatelj hidrometeorološkog zavoda Ivan Čačić istaknuo je kako je taj  radar, prvi na području srednjeg i južnog Jadrana, od izuzetne važnosti za prognoziranje vremenskih projava čime će se uvelike poboljšati sigurnost domicilnog stanovništva, ali i velikog broja turista i nautičara koji posjećuju meteorološki aktivno područje južne Hrvatske.
 

 

Projekt ADRIARadNet zapravo predstavlja pozitivan primjer suradnje regionalne i državne uprave te dobro iskorištenih sredstava iz pretpristupnih fonodova jer njegovom realizacijom područje južne Hrvatske postaje sigurnije, ali i vidljivo na meteorološkoj karti Europe što je izuzetno značajno budući da se radi o području koje svoj razvoj uvelike temelji na razvoju turizma. 
 

 

 

Projekt ADRIARadNet sufinancira se sredstvima Europske unije putem operativnog programa prekogranične suradnje IPA ADRIATIC, vrijedan je oko 20 milijuna kuna od čega Dubrovačko-neretvanskoj županiji pripada oko 2,2 milijuna kuna.

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja