Srijeda, 2. prosinca 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Konavle:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Konavle info    |   Konavoski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Konavle / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Ministar Grčić: Vlada je zadovoljna razvojem dubrovačkog aerodroma

12.08.2014.


Branko Grčić, potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije, zajedno s ostalim vlasnicima Zračne luke Dubrovnik, te u pratnji direktora, Roka Tolića, obišao Zračnu luku Dubrovnik u kojoj, iako je srce ljeta i turističke sezone, ne jenjavaju građevinski radovi koji su dio projekta Zračna luka Dubrovnik Razvoj 2020.

 

 

 

Nakon obilaska, održana je konferencija za medije, na kojoj se prisutnima obratio domaćin, direktor Zračne luke Dubrovnik, Roko Tolić koji je kazao kako je ponosan da u srcu sezone u Čilipima imamo živo gradilište i činimo jedan iznimno važan projekt za Dubrovnik u suradnji s Vladom, u okruženju gdje je turizam skoro pa gospodarska monokultura. Naglasio je kako preko dubrovačke zračne luke dođe 65% turista koji borave na cjelokupnoj dubrovačkoj rivijeri, te je funkcionalnost Zračne luke iznimno važna za sve. Izjavio je kako se nakon niza sastanaka, uloženog truda i rada, malog ali vrijednog tima Zračne luke Dubrovnik, uz svesrdnu pomoć Vlade i svih resornih ministarstava približavamo cilju, a to je povlačenje sredstava iz europskih fodova za projekt Zračna luka Dubrovnik Razvoj 2020. Na kraju svog izlaganja, spomenuo je kako je i ove godine promet u Zračnoj luci Dubrovnik porastao za 9% u srpnju 2014. , odnosno za 6% na godišnjoj razini, iako se značajniji smještajni kapaciteti nisu u ovoj godini ostvarili u Dubrovniku, te su izuzetno zadovoljni rastom, budući da je prošla, 2013. godina, bila rekordna godina što se tiče poslovanja Zračne luke Dubrovnik.

 

 

 

Ministar Grčić je naglasio kako je ovo izuzetno važan projekt i za Vladu i za Dubrovnik, budući da je jedan od strateških zadataka ove Vlade povezati Dubrovnik s ostatkom Hrvatske. Kazao je kako je izuzetno zadovoljan radom Uprave Zračne luke Dubrovnik, koja je temeljito pripremila sve projekte za europske fondove, što nije nimalo lak posao, te je planirano da se dio sredstava, oko 40 milijuna eura dobije iz fondova koji su bili na raspolaganju Hrvatskoj 2007.-2013., a ovaj ostatak u drugoj fazi iz fondova 2014.-2020. Izjavio je kako Vlada potiče rast i razvoj javnih poduzeća, te su svu prošlogodišnju dobit Zračne luke Dubrovnik u iznosu od 36 milijuna kuna, posebnom odredbom, ostavili Zračnoj luci kako bi mogla nesmetano financirati projekt.

 

 

 

Projekt Zračna luka Dubrovnik Razvoj 2020. procijenjen je na 245 milijuna eura, a koordinacijski se poduzimaju napori s razine Vlade, lokalne samouprave i managementa ZL Dubrovnik, kako bi se osigurao što veći udio fondovskog financiranja projekta. Zračna luka Dubrovnik trenutno financira sama projektne aktivnosti iz svog poslovanja.       

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja