Nedjelja, 9. kolovoza 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Grad:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Grad info    |   Gradski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Grad / Grad info /    Sve vijesti iz rubrike info

Večer s Arsenom Dedićem u Dvoru

12.08.2014.


U sklopu popratnog programa „Pisci na Igrama“ i pod pokroviteljstvom Hrvatske elektroprivrede, pjesnik i kantautor Arsen Dedić održat će svoju večer pod nazivom „Pisac opće prakse“ uz pratnju Matije Dedića na klaviru, u srijedu, 13. kolovoza u 21:30 sati u atriju Kneževa dvora, nakon čega će se u ljetnom kinu Jadran održati besplatna projekcija dokumentarnog filma „Moj zanat“ o Arsenu Dediću u režiji Mladena Matičevića s početkom u 23:30 sati.

 

 

 

Arsen Dedić pjesnik je, kantautor i skladatelj, koji je uz veliki broj objavljenih albuma, održao mnoštvo koncerata te napisao više od 200 glazbenih pratnji za kazališne predstave, filmove i televizijske emisije. Poezijom se bavi od srednjoškolskih dana. Objavljene su brojne njegove knjige i zbirke pjesama. Za svoj rad nagrađen je mnogim priznanjima, od kojih se izdvajaju Nagrada „Vladimir Nazor“ za životno djelo kao skladatelj 2007., nagrada Slobodne Dalmacije „Emanuel Vidović“ 2008. za životno djelo u području umjetnosti, odlikovanje za zasluge u kulturi 2008. i dvije nagrade „Kiklop“ za pjesničku zbirku godine 2009. i 2013. Arsena Dedića na klaviru će pratiti sin Matija Dedić, kojemu je jazz životno opredjeljenje i čime je stekao uspješnu karijeru i zavidnu reputaciju pa je tako 2002. godine nastupio na Montreux Jazz festivalu u Francuskoj kao jedan od 11 finalista od više od 400 pijanista iz cijelog svijeta.

 

 

 

Ovogodišnji program „Pisci na Igrama“ s podnaslovom „Pijesak dokle ti oko seže“ u suradnji Dubrovačkih ljetnih igara i Hrvatskog društva pisaca započeo je u srpnju s premijernom izvedbom „Nekoliko zamišljenih prizora prema romanu Alessandra Baricca Ocean more“, povodom čega je talijanski pisac Alessandro Baricco održao svoju literarnu večer, a nakon večeri Arsena Dedića nastavit će se s uprizorenjima „Naplatne stanice“ Ivana Vidića, 17. kolovoza i „Bez odraza“ iz zbirke novela „Mrtvima ništa ne treba“ Iva Brešana u scenskoj prilagodbi Vinka Brešana, 19. kolovoza, također u atriju palače Sponza.

Najčitanije (7 dana)

U Župi korištena lažna novčanica od 1000 kuna
U DNŽ 41 posto noćenja i 50 posto turista u odnosu na isto razdoblje prošle godine
Župan uputio čestitku povodom 25. obljetnice VRO Oluja


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja