Utorak, 11. kolovoza 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Predstavljen program 2. međunarodnog investicijskog foruma „Dubrovnik 2013.“

04.11.2013.


Župan Nikola Dobroslavić sa zamjenicima Marijom Vučković i Davorkom Obuljenom te direktoricom Regionalne razvojne agencije DUNEA Melanijom Milić na konferenciji za novinare predstavio je program 2. međunarodnog investicijskog foruma „Dubrovnik 2013.“ koji će se od 7.-9. studenoga održati u Dubrovniku.

 

Tom je prilikom župan Dobroslavić naglasio kako je Županija, nakon što je prošle godine održala uspješan investicijski forum, kao prvi takav u Dubrovniku, odlučila nastaviti s okupljanjem i predstavljanjem investicija i investitora. Župan je naglasio kako je Županija u proteklom razdoblju izradila i kataloge poduzetničkih i turističkih zona te zona nautičkog turizma, osnovala poseban tim za poticanje ulaganja te predstavila nekoliko gospodarskih delegacija u inozemstvu. Sve to Županija čini, kazao je župan, kako bi potaknula razvoj investicije, a s time i otvaranje novih radnih mjesta.

 

Također, župan je rekao kako je pokrovitelj Foruma ponovo predsjednik Ivo Josipović, da je Grad Dubrovnik i ove godine glavni partner Foruma, te da je tvrtka „Dubrovački biser“ glavni sponzor.  Gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić tako će prvog dana Foruma organizirati večeru za uzvanike, a tvrtka „Dubrovački biser“ Vicenca Blagaića posljednjeg dana organizirat će za sudionike Foruma obilazak lokacije Tri sestrice na kojoj se realizira velika turistička investicija.

 

Zamjenik župana Obuljen predstavio je program Foruma istaknuvši kako se  sastoji od dva panela - Geostrateški položaj i investicije u DNŽ te Turizam: Strateško promišljanje gospodarskog razvoja i očuvanja prostora.

 

Prvi će panel započeti prezentacijom „Položaj i investicijski potencijal DNŽ“ dok će na polovici panela biti održana i druga prezentacija- „Investicije u prometnu infrastrukturu na primjeru Zračne luke Dubrovnik“. Drugi će panel započeti predstavljanjem Strategije razvoja turizma DNŽ, koju je Županija izradila na proljeće ove godine, a na polovici tog panela bit će prezentacija „Turistička kretanja na Mediteranu i razvoj investicija u golf turizmu“.

 

Zamjenica župana Marija Vučković kazala je kako je pristup organizaciji Foruma ove godine drugačiji od prošlogodišnjeg  i to jer se više pozornosti posvetilo investitorima koji ulažu u Županiju, pa su oni stoga nosioci Foruma.

Najčitanije (7 dana)

U Župi korištena lažna novčanica od 1000 kuna
Novi slučaj zaraze koronom u Župi dubrovačkoj
U DNŽ 41 posto noćenja i 50 posto turista u odnosu na isto razdoblje prošle godine


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja