Subota, 20. travnja 2019.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Crna kronika /    Sve vijesti iz rubrike Crna kronika

ŽUPSKA TRAGEDIJA: Djeca iz obitelji u kojoj je otac premlatio majku bit će oduzeta roditeljima

18.08.2014.


Dubrovački Centar za socijalnu skrb već je prije tragičnog događaja u Grbavcu kad je suprug I. K. (41) gotovo do neprepoznatljivosti istukao svoju 35-godišnu suprugu donio odluku da se troje djece oduzmu roditeljima koji ih ne bi smjeli dalje odgajati.

 

 

 

 

 

Iako je u javnosti bilo dosta prozivanja Centra za socijalnu skrb, posebno jer je žena već  pošla od muža i bila smještena u sigurnoj kući u Zagrebu, ravnateljica socijalne ustanove Katica Rajić za dubrovackidnevnik.hr tvrdi kako s njihove strane nije bilo nikakvih propusta.

 

 

 

Navodi kako je ta obitelj iz Župe već tri godine pod njihovim nadzorom, te kako su poduzeli sve potrebne mjere za zaštitu i dobrobit djece.

 

 

Prva mjera je bila upozorenje na nepravilnosti u odgajanju djece, nakon čega je Centar obavio terenski nadzor u obitelji. Nakon svega toga, donesen je i prijedlog za izdvajanje djece od roditelja, odnosno da im se zabrani da žive s djecom i odgajaju ih.

 

 
Raić napominje kako je Centar tek jedan od sudionika u postupanju, te kako u je u ovakvim slučajevima potrebno vidjeti jesu li zakazale neke druge institucije.

 


 

 

- Na dubrovačkom području prosječno jednom godišnje žena zatraži smještaj na sigurno, jer je teško  kad se s djecom mora ići u drugi grad. Bolje bi bilo da se počinitelja izdvoji iz obitelji kako bi djeca mogla ostati u svome krevetu, svome vrtiću-dodala je ravnateljica koja smatra da bi ovaj slučaj trebao biti poticaj drugim ženama da prijave nasilnike. 

Najčitanije (7 dana)

Krajem travnja će se znati nova čelna osoba župske Turističke zajednice
Tko će dobiti javna priznanja Općine Župa dubrovačka
POLICIJA: Pronađen diler amfetamina


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja