Srijeda, 30. rujna 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Konavle:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Konavle info    |   Konavoski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Konavle / Crna kronika /    Sve vijesti iz rubrike Crna kronika

Južno od Dubrovnika noćas spašena britanska jedrilica od nasukavanja

20.08.2014.


Nacionalna središnjica za usklađivanje traganje i spašavnja na moru (MRCC Rijeka) zaprimila je noćas u 2.00 sata zaprimila dojavu Lučke kapetanije Dubrovnik o jedrilici koja pluta bez pogona južno od Dubrovnika, stoga je prema mjestu dojave upućen brod dubrovačke Kapetanije.

 

 

 

Dolaskom na dojavljenu poziciju oko 40 nautičkih milja južno od Dubrovnika djelatnici dubrovačke Kapetanije ustanovili su da jedrilica naziva „Belouga“, britanske zastave, dužine 14,68 metara, sa jednim britanskim skipperom i četiri putnika, ruski državljani, nije u mogućnosti dalje samostalno ploviti zbog kvara upravljačkoga sustava. Nitko na jedrilici nije bio ozlijeđen niti je ustanovljeno onečišćenje mora.

 

 

 

Uvidom u brodsku dokumentaciju djelatnici Kapetanije ustanovili su da britanska jedrilica posjeduje sve potrebne isprave i da je isplovila iz Crne Gore prema Republici Italiji, te je tijekom plovidbe na navedenoj poziciji došlo do kvara na kormilu, a kako je vjetar jugoistočnoga smjera bio u jačanju odlučeno je jedrilicu uzeti u tegalj do remontne pozicije u luku Gruž, kamo su pristali danas u 13.55 sati.

 

 

 

Budući da su posada i plovilo spašeni dubrovačka Kapetanija odlučila je u dogovoru sa Središnjicom ovu akciju spašavanja upisati kao komercijalni tegalj te će se trošak naplatiti od vlasnika jedrilice, stoji u priopćenju Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture.

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja