Petak, 17. siječnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Grad:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Grad info    |   Gradski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Grad / Grad info /    Sve vijesti iz rubrike info

Večeras završavaju ovogodišnje Ljetne igre

25.08.2014.


Zatvaranje 65. Dubrovačkih ljetnih igara obilježit će Opera gala koncert u izvođenju Zagrebačke filharmonije pod ravnanjem maestra Iva Lipanovića, s vodećim svjetskim baritonom Željkom Lučićem i sopranisticom Lanom Kos, u sklopu Vip programa i u suradnji s Gradom Zagrebom, u ponedjeljak, 25. kolovoza s početkom u 22:00 sata ispred crkve sv. Vlaha. Nakon koncerta uslijedit će svečana dodjela Nagrada Orlando za najbolja ostvarenja u dramskom i glazbenom programu, a zatim i ceremonija zatvaranja 65. Igara.

 

 

 

Zagrebačka filharmonija sa 140-godišnjom tradicijom vrhunskog muziciranja danas je najbolji hrvatski simfonijski orkestar i jedan od najpoznatijih u ovom dijelu Europe, a na Igrama je čest i rado viđen gost. Maestro Ivo Lipanović dirigiranje je studirao na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Igora Gjadrova i kod Lovra pl. Matačića. Dirigira diljem svijeta renomiranim orkestrima u uglednim opernim kućama, pa tako i u Opera de Nice, Deutsche Oper u Berlinu, Državnoj operi u Ankari i drugima. Željko Lučić danas je jedan od vodećih svjetskih baritona, možda i prvi verdijanski bariton, sudeći po brojnim premijerama Verdijevih opera koje niže na najprestižnijim pozornicama kao što su Metropolitan opera, milanska Scala, Salzburg festival, pariška Opera, Bečka državna opera, Njemačka državna opera u Berlinu i druge. Ovo će biti njegov prvi nastup na Igrama. Sopranistica Lana Kos pažnju svjetske javnosti je privukla kad ju je Mstislav Rostropovič odabrao za ulogu Nataše u Prokofjevovoj operi Rat i mir u Boljšoj teatru u Moskvi. Od tada niže glavne uloge na najprestižnijim svjetskim pozornicama poput Bavarske državne opere, Israeli Opere u Tel Avivu ili Arene u Veroni gdje već godinama redovito pjeva i to ulogu Violette u Traviati s kojom će nastupiti i na ovom koncertu.

 

 

 

Program koncerta u cijelosti je posvećen Giuseppeu Verdiju, jednom od najvećih opernih skladatelja svih vremena. Izvest će se uvertira opere Moć sudbine (La forza del destino), baletna glazba iz opere Macbeth, dok će bariton Željko Lučić izvesti ariju Eri tu iz Krabuljnog plesa (Un ballo in maschera), O prodi miei iz Nabucca i ariju kralja iz opere Macbeth, a Lana Kos ariju Violette E strano iz Traviate. Skupa će izvesti duet Madamigella Valéry također iz Traviate.

 

 

 

Ulaznice su ovu iznimnu večer najljepših arija iz Verdijevih opera u izvođenju opernih pjevačkih zvijezda svjetskog ugleda, dostupne su online na internetskim stranicama Igara www.dubrovnik-festival.hr, na prodajnim mjestima u Festivalskoj palači, Multimedijalnom centru Visia, Kulturno – informativnom centru u Luži te jedan sat prije početka izvedbe na blagajni na ulazu.

 

 

 

Koncert, kao i dodjelu Nagrada Orlando nakon toga te ceremoniju zatvaranja 65. Dubrovačkih ljetnih igara izravno će prenositi Treći program Hrvatske televizije i Treći program Hrvatskog radija.

 

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja