Petak, 29. svibnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Konavle:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Konavle info    |   Konavoski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Konavle / Konavle info /    Sve vijesti iz rubrike info

Do kraja godine Dom umirovljenika na Grudi

25.08.2014.


Dom umirovljenika na Grudi svoja će vrata korisnicima otvoriti u studenome, odnosno najkasnije do kraja godine što će ovisiti o vremenskim prilikama koje su i inače nešto usporile radove s obzirom da je Dom trebao biti otvoren koncem rujna.

 

 

Inače, Općina Konavle već je počela vršiti predbilježbe umirovljenika zainteresiranih za smještaju Domu u kojem će, po završetku radova, biti mjesta za 80-tak korisnika. Uskoro će biti raspisan natječaj za ravnatelja Doma te natječaj za zapošljavanje osoblja.
 

 

- Lucija Arbulić je imenovana za privremenu upraviteljicu Doma jer posao treba pripremiti. Kad sve bude spremno raspisat ćemo natječaj za voditelja Doma, ali i za zapošljavanje. Trebat ćemo njegovateljice, medicinske sestre, kuhare, ali i ostalo osoblje. Ako interes za smještaj u domu bude velik, spremni smo zaposliti 35 do 40 ljudi. Dom će raspolagati s oko stotinu postelja, odnosno jednokrevetnim, dvokrevetnim sobama i apartmanima. - rekao je Korda, dodavši kako će se radna snaga morati tražiti izvan granica Općine.
 

 

- Nisam siguran da na području Općine imamo toliki broj njegovateljica i medicinskih sestara. Ipak, u bolnici ima dosta sestara s područja Općine i neke od njih bi sigurno prešle raditi u Dom, ako bismo im ponudili plaće poput onih u bolnici. Svakako bi im bilo lakše kad bi mogle raditi na području Općine u kojoj i stanuju. - smatra Korda.
 

 

Dok se Dom gradi u Općini se već primaju predbilježbe umirovljenika zainteresiranih za smještaj u domu.
 

 

- U Konavlima još uvijek postoji otpor prema smještaju u staračkom domu. Bit će odlično što ćemo raspolagati s dnevnim boravkom. To je poput dječjeg vrtića, ujutro se muž i žena dignu i prije posla dovedu dijete u vrtić, a starce u starački dom, a uvečer dođu po njih. Već smo imali iskustva s funkcioniranjem dnevnog boravka. Marijin dom u Cavtatu se pokazao iznimno uspješnim, a stari su ljudi bili iznimno zadovoljni. Svakodnevno su dolazili. Imali su potpunu pažnju, obroke i nisu sjedili skrštenih ruku jer su za njih bile organizirane brojne radionice. - rekao je Korda.
 

 

U Domu na Grudi moglo bi biti mjesta i za umirovljenika s područja Grada Dubrovnika i susjednih Općina.

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja